Japonia. Avion de luptă F-35, dispărut deasupra Oceanului Pacific

S.I. Catalin / 09 apr 2019 / 19:52

Oficialii Ministerului Apărării din Japonia au declarat că unul dintre avioanele de luptă F-35 ale Forţelor Aeriene a dispărut de pe radare deasupra Oceanului Pacific, conform agenţiei Xinhua şi Reuters.

Armata japoneză a transmis, marţi, că a pierdut contactul cu unul dintre avioanele sale de luptă F-35 , deasupra Oceanului Pacific, în apropiere de nordul Japoniei, potrivit Reuters.

Prima escadrilă de F-35-uri a Japoniei abia a devenit operaţională la baza aeriană Misawa şi guvernul plănuieşte să cumpere 87 de astfel de avioane pentru a-şi moderniza sistemul defensiv aerian, în contextul în care puterea militară a Chinei creşte.

Avionul de asalt zbura la aproximativ 135 de kilometri est de baza aeriană din prefectura Aomori, la ora locală 19:27, marţi, atunci când a dispărut de pe radar, a declarat Forţa aeriană de apărare. Armata a precizat într-un comunicat că a lansat o operaţiune de căutare a aparatului de zbor şi a pilotului.

De când acest tip de avion a devenit operaţional, o singură dată s-a întâmplat ca un F-35 să se prăbuşească. Un avion F-35B al Armatei americane s-a prăbuşit în septembrie în Carolina de Sud, determinând o scurtă reţinere la sol a aeronavelor.

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy