Japonia a primit încă două aeronave E-2D Advanced Hawkeye

Eduard Pascu |
Data publicării:

Northrop Grumman a livrat alte două aeronave E-2D Advanced Hawkeye (AHE) către forța de autoapărare din Japonia (JASDF), potrivit Scramble Magazine, transmite Defence Blog.

Publicația olandeză a anunțat că numărul doi și trei din cadrul flotei E-2D Hawkeye Advanced au fost livrate Japan Air Self-Defense Force (JASDF) în cursul lunii martie 2020.

„Aeronavele de avertizare timpurie și control aerian (AEW & C) au fost înregistrate de SeaGull-Jap la 7 martie 2020, iar aeronavele au fost numerotate 473 și 474 și au ajuns la MCAS Iwakuni (Japonia)", a publicat Scramble Magazine pe Facebook.

Ministerul Apărării din Japonia a ales, în 2014, avioanele E-2D Advanced Hawkeye pentru a îndeplini cerințele de avertizare timpurie. JASDF are 13 aeronave E-2C care operează încă din 1983, fiind cel mai mare operator de avioane Hawkeye după US Navy.

Pe site-ul producătorului se arată că E-2D Advanced Hawkeye este capabil să schimbe rolurile pe câmpul de luptă în ceea ce privește modul în care US Navy va conduce și va gestiona lupta. E-2D oferă conștientizarea spațiului de luptă extins, în special în domeniul informațiilor care asigură gestionarea bătăliei, lupta aeriană și apărarea anti-rachetă dar poate îndeplini și multiple funcții cercetare avansată și identificare a țintelor.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel