Japonia a primit încă două aeronave E-2D Advanced Hawkeye

Eduard Pascu / 13 apr 2020 / 19:56

Northrop Grumman a livrat alte două aeronave E-2D Advanced Hawkeye (AHE) către forța de autoapărare din Japonia (JASDF), potrivit Scramble Magazine, transmite Defence Blog.

Publicația olandeză a anunțat că numărul doi și trei din cadrul flotei E-2D Hawkeye Advanced au fost livrate Japan Air Self-Defense Force (JASDF) în cursul lunii martie 2020.

„Aeronavele de avertizare timpurie și control aerian (AEW & C) au fost înregistrate de SeaGull-Jap la 7 martie 2020, iar aeronavele au fost numerotate 473 și 474 și au ajuns la MCAS Iwakuni (Japonia)", a publicat Scramble Magazine pe Facebook.

Ministerul Apărării din Japonia a ales, în 2014, avioanele E-2D Advanced Hawkeye pentru a îndeplini cerințele de avertizare timpurie. JASDF are 13 aeronave E-2C care operează încă din 1983, fiind cel mai mare operator de avioane Hawkeye după US Navy.

Pe site-ul producătorului se arată că E-2D Advanced Hawkeye este capabil să schimbe rolurile pe câmpul de luptă în ceea ce privește modul în care US Navy va conduce și va gestiona lupta. E-2D oferă conștientizarea spațiului de luptă extins, în special în domeniul informațiilor care asigură gestionarea bătăliei, lupta aeriană și apărarea anti-rachetă dar poate îndeplini și multiple funcții cercetare avansată și identificare a țintelor.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy