Jandarmeria anunță că aproape 200 de protestatari au fost identificaţi după confruntările de ieri

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a vorbit despre protestele din București, de luni seară, care au devenit violente în zona Piața Unirii. Comandantul Jandarmeriei și comandantul Poliției Capitalei au făcut precizări despre intervenție și investigații. 

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat, citat de Dc News, că ”din păcate, spre finalul protestului, un grup de 300 de oameni, în zona Pieței Unirii, au devenit agresivi, fapt pentru care forțele de ordine au acționat pentru restabilirea ordinii. Au făcut-o cu fermitate și rapiditate și au arătat din nou profesionalism. Vreau să le transmitem tuturor celor care încalcă ordinea de drept să nu mai confunde calmul cu lipsa de fermitate, pentru că forțele de ordine sunt profesioniste și vor reacționa întotdeauna cu determinare pentru restabilirea ordinii”. 

”Trei persoane din grup au schimbat direcția de mers”

Comandantul Jandarmeriei București, colonel Cătălin Stegăroiu, a oferit mai multe amănunte: ”La un moment dat, spre miezul nopții, protestul și-a pierdut caracterul pașnic. Un grup de manifestanți, plecând din Piața Victoriei, spre Piața Romană și, ulterior, spre Piața Universității și Piața Unirii, s-au așezat pe carosabil, fără niciun motiv. La un moment dat, trei persoane din acest grup au schimbat direcția de mers, s-au deplasat în altă direcție. Câțiva colegi de-ai mei au încercat să relaționeze cu aceștia pentru legitimare și pentru a înțelege direcția de deplasare, moment în care au devenit recalcitranți, chiar violenți. La momentul interceptării și mobilizării acestor persoane, o mare parte a grupului de manifestanți așezați pe carosabil au adresat injurii forțelor de ordine, au folosit obiecte contondente, pietre, ca exemplu, provocând rănirea colegilor mei și pagube materiale.”

Sunt identificate 188 de persoane. Conform colonelului, 12 jandarmi au fost răniți, trei mergând la spital, fără a necesita internarea.

Vitrine, mobilier stradal, tonomate de alimente, stații de autobuz, geamuri ale unor mașini, distruse

Comisarul-șef Bogdan Berechet, șeful Poliției Capitalei, a anunțat că ”Poliția Capitalei, sub supravegherea unităților de Parchet competente, au declanșat cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ultraj, dar și de tulburarea ordinii și liniștii publice, distrugere, distrugere prin incendiere, furt calificat, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, dar și portul ilegal de obiecte periculoase și aici vorbim de cuțit. Referitor la distrugeri, vorbim de vitrine, tonomate de alimente, mobilier stradal, stații de autobuz, dar și geamuri ale mijloacelor de transport”. 

222 de sancțiuni au fost aplicate până acum, în valoarea de peste 200.000 de lei. Cei identificați sunt audiați, urmând a fi dispuse măsurile legale. Ancheta continuă pentru identificarea tuturor celor care au provocat distrugeri. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel