Israelul vinde peste 1.000 de mini-drone THOR către o armată din sud-estul Asiei

Eduard Pascu |
Data publicării:

Dronele THOR fabricate de Elbit Systems, cu decolare și aterizare verticală, au finalizat cu succes o serie de teste de calificare înainte de o livrare de peste o mie de unități către o armată din sud-estul Asiei, se arată într-un comunicat al companiei.

Pe 6 octombrie 2019, compania a primit un contract în valoare de 153 milioane de dolari pentru a furniza unei armate din sud-estul Asiei peste 1.000 de drone THOR, se precizează în comunicat.

În cadrul acestei vânzări, drona a fost supusă unor teste de condiții de mediu extreme și i-a fost verificată capacitatea de a rezista stresul fizic. Verificările au demostrat faptul că THOR rămâne operabilă la temperaturi care variază de la minus 40ºC până la plus 65ºC, poate zbura în condiții de ploaie torențială și vânt în rafale, și nu este afectată de furtuni de nisip sau de praf.

Mini drona THOR VTOL este proiectată pentru misiuni de supraveghere pe uscat și pe mare. Este propulsată electric și poate transporta o sarcină utilă de până la trei kg. Are o autonomie de zbor de până la 75 de minute, o rază de maximum 10 kilometri și un plafon de zbor de 610 metri.

Citește și: Elbit Systems, Avioane Craiova și Romaero vor coopera în producția de drone

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel