Israelul susţine că nu a oferit tehnică militară Ucrainei, dar în Herson militarii ucraineni au folosit un vehicul militar de provenienţă israeliană

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Forțele Armate Ucrainene folosesc un vehicul militar de tip MRAP Gaia Amir de fabricație israeliană în regiunea Herson. Imagini cu acest vehicul militar au fost publicate pe Twitter, pe pagina Ukraine Weapons Tracker.

 

 

 

Potrivit publicaţiei ucrainene Militarnyi, Forțele Armate Ucrainene au folosit acest vehicul militar în timpul eliberării oraşului Herson.

După cum se poate observa în imagini, un vehicul blindat este staţionat printre clădirile rezidențiale dintr-un sat ucrainean. Se remarcă faptul că aceste imagini au fost realizate în regiunea Herson.

Anterior, livrarea acestor vehicule blindate de producție israeliană către Ucraina nu a fost raportată.

Oficialii israelieni afirmă constant că nu oferă asistență militară Ucrainei sub formă de echipamente sau arme letale. În schimb, Israelul sprijină Ucraina cu ajutor umanitar.

Imagini şi materiale video cu vehiculele blindate MRAP Gaia Amir au fost publicate în ziua în care Ucraina a recâștigat controlul asupra orașului Herson, iar militarii ruși s-au retras pe malul stâng al râului Nipru. Având în vedere că vehiculul ar fi fost văzut în apropiere de Herson, probabil că a avut un rol în recucerirea orașului de către Ucraina.

Gaia Amir MRAP, bazat pe un șasiu Ford F550, este un vehicul blindat multifuncțional 4×4 care poate transporta până la 12 persoane.

Vehiculul este conceput pentru a fi folosit pe timpul unor misiuni de recunoaștere, pentru transportul răniților și pentru a asigura nevoile logistice de pe front.

Israelul a declarat anterior nu poate transfera arme Ucrainei, dar a furnizat în mod repetat țării în război ajutor umanitar și chiar sisteme de avertizare timpurie.

Descarcă-ți aplicația DefenseRomania. O poți instala de aici:  Android (Magazin Play)    iOS (App Store)

Oficialii din Ucraina au declarat anterior că ajutorul acordat de Iran Moscovei în timpul războiului ar trebui să convingă Israelul să renunțe la poziția sa de a refuza ajutorul militar acordat Kievului, potrivit Maariv.

Ambasadorul Ucrainei în Israel, Evghen Kornîciuk, a declarat că s-a întâlnit cu ambasadorul SUA în Israel, Tom Nides, și l-a rugat să încerce să convingă Israelul să ofere sprijin militar Kievului, în încercarea de a exercita presiuni suplimentare asupra administrației Biden pentru a interveni în favoarea Ucrainei.

"Relațiile cu Israelul au progresat în ultimele săptămâni în privința mai multor aspecte tehnice legate de apărare. Inclusiv sistemele avansate de avertizare care ajută la prevenirea atacurilor cu rachete", a declarat Kornîciuk.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel