Israelul studiază dacă sunt întrunite condiţiile pentru o încetare a focului asupra Gazei

DefenseRomania Team / 19 mai 2021 / 15:23

Israelul studiază oportunitatea unei ''încetări a focului'', a declarat miercuri un înalt responsabil militar israelian pentru presă, afirmând însă că statul evreu este pregătit pentru o prelungire a ofensivei asupra enclavei palestiniene Fâşia Gaza, transmite AFP.

''Studiem chestiunea momentului oportun pentru o încetare a focului'', dar ''ne pregătim pentru mai multe zile'' de operaţiuni suplimentare, a afirmat responsabilul. El a adăugat că Israelul verifică dacă ofensiva şi-a ''atins obiectivele''.

Prin lansarea ofensivei aeriene împotriva Fâşiei Gaza la 10 mai, Israelul nu s-a mulţumit să răspundă tirurilor de rachete asupra oraşelor sale, ci a urmărit mai ales ''să profite de ocazia de a reduce capacităţile militare ale Hamas'', a indicat el, potrivit Agerpres.

''Problema este de acum încolo de a şti dacă Hamas înţelege mesajul'', a mai spus responsabilul menţionat.

Forţele israeliene afirmă că au vizat, pe lângă siturile de lansare de rachete, mai multe centre de comandă ale grupării teroriste Hamas, locuinţele liderilor acestuia, echipamente şi tuneluri subterane.

Israelul declară că a efectuat, începând din 10 mai, peste 820 de lovituri, în special raiduri aeriene, împotriva enclavei palestiniene dens populate, unde, potrivit Ministerului Sănătăţii local, au murit cel puţin 2.019 persoane.

În Israel, tirurile de rachete trase din Fâşia Gaza au lăsat în urmă 12 morţi, conform poliţiei israeliene. 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy