Israelul se teme de un atac nuclear. Scenariul pesimist al unui general israelian: Armata nu e pregătită de război

Nicolae Iordan |
Data actualizării: | Data publicării:
F-35, Israel
F-35, Israel

Generalul-maior Yitzhak Brik, rezervist în armata israeliană, a susținut că armata nu este pregătită de război, în cazul unui conflict cu milițiile loiale Iranului în Siria, Yemen și Irak și mișcarea Hamas din Gaza.

Brik a sugerat că numărul victimelor în rândurile civililor și militarilor va crește în orice viitor război, menționând că "o bombă nucleară va duce la distrugeri teribile și la pierderi grele pentru Israel", potrivit The Times of Israel.

Brik a afirmat, pentru site-ul "Mivzak", că aroganța crescândă a făcut de-a lungul anilor să se ignore situația periculoasă și, ca urmare, frontul intern și armata nu au fost pregătite pentru război.

"Într-un scenariu extrem, milițiile pro-iraniene din Siria, Yemen și Irak și mișcarea Hamas din Gaza vor intra în campanie și vor lansa peste 3.000 de rachete și drone spre centrul Israelului în fiecare zi".

Brik și-a continuat percepția pesimistă, spunând că scenariul unui atac asupra inamicului ar duce la violențe între arabi și evrei în orașele și satele mixte și la distrugerea clădirilor și infrastructurii din întreaga țară.

El a apreciat că "iranienii vor să stabilească un echilibru al terorii nucleare cu Israelul, iar aceștia știu foarte bine că aruncarea unei bombe nucleare asupra Israelului va duce și la aruncarea unei bombe nucleare asupra lor".

Publicarea previziunilor șocante ale lui Brik vine într-un moment în care avertismentele israeliene continuă cu privire la posibilitatea de a desfășura acțiuni militare împotriva Iranului, dacă sancțiunile sunt relaxate fără garanții privind programul nuclear iranian.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel