Israelul se implică în campania de vaccinare din Gaza și Cisiordania și donează palestinienilor circa 1 milion de doze de vaccin

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Sursă foto: IDF - Israel Defense Foces
Sursă foto: IDF - Israel Defense Foces

Israelul va furniza Autorităţii Palestiniene cel puţin un milion de doze de vaccin anti-COVID-19 Pfizer-BioNTech al căror termen de valabilitate se apropie de expirare, a anunţat vineri biroul noului prim-ministru Naftali Bennett, după un acord de reciprocitate intervenit între cele două părţi, într-o tentativă de a accelera campania de imunizare în Cisiordania ocupată şi în Gaza, transmite Agerpres, care citează Reuters şi AFP.

'Israelul a semnat un acord cu Autoritatea Palestiniană şi va furniza 1-1,4 milioane de doze de vaccin Pfizer care vor expira în curând şi va primi în schimb dozele pe care compania Pfizer trebuie să le trimită Autorităţii Palestiniene' mai târziu în cursul acestui an, au indicat biroul premierului şi Ministerele israeliene ale Apărării şi Sănătăţii, într-un comunicat comun.

Acesta precizează că decizia a fost luată 'în lumina faptului că stocul de vaccinuri ale Israelului face faţă necesităţilor interne'.
O sursă din Ministerul palestinian al Sănătăţii a confirmat acordul, menţionând că Autoritatea aşteaptă să primească un transport de vaccinuri în august sau septembrie.

Comunicatul israelian afirmă că Israelul va primi dozele de reciprocitate în septembrie sau octombrie.

Niciuna din părţi nu precizează când va avea loc primul transfer către Autoritatea Palestiniană.

Israelul, care a condus cea mai rapidă campanie de vaccinare din lume, a fost criticat pentru că nu face mai mult pentru a asigura accesul palestinienilor la doze de vaccin. În jur de 55% dintre israelienii eligibili pentru imunizare au încheiat schema completă.

Potrivit oficialilor palestinieni, aproximativ 30% dintre palestinienii eligibili au primit cel puţin o doză de vaccin. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel