Israelul recapătă controlul asupra tuturor zonelor invadate de Hamas. General israelian: Am mobilizat 300.000 de rezerviști în 48 de ore

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Un soldat israelian dirijează un obuzier autopropulsat în apropierea orașului Ashkelon din sudul Israelului, la 8 octombrie 2023.
Un soldat israelian dirijează un obuzier autopropulsat în apropierea orașului Ashkelon din sudul Israelului, la 8 octombrie 2023.

Cel mai înalt purtător de cuvânt al Forțelor de Apărare ale Israelului (IDF), contraamiralul Daniel Hagari, a declarat că trupele israeliene au recâștigat controlul asupra tuturor orașelor de la granița cu Gaza. El spune ciocnirile dintre trupe israeliene și teroriștii palestinieni din ultimele ore au fost "izolate". În același timp, el nu exclude faptul că în zonă există încă teroriști.

 

Hagari a declarat că breşele de la frontiera cu Gaza vor fi protejate fizic de tancuri, care vor fi sprijinite de elicoptere de luptă și drone.

Potrivit The Times of Israel, Hagari a precizat că armata a evacuat 15 din cele 24 de orașe de frontieră și va continua să evacueze și altele în cursul zilei următoare.

Hagari spune că aproximativ 4.400 de rachete au fost lansate spre Israel de la începutul luptelor, sâmbătă dimineața.

În ceea ce privește recrutarea rezerviștilor, Hagari spune că IDF "nu a mobilizat niciodată atât de mulți rezerviști atât de repede - 300.000 de rezerviști în 48 de ore".

La 7 octombrie, Hamas a lansat un atac cu rachete pe scară largă asupra Israelului. Până în seara zilei de 8 octombrie, bilanțul morților în Israel din cauza atacului Hamas depășise 700 de persoane, iar peste 2.200 de persoane au fost rănite.

Wall Street Journal a relatat că oficiali iranieni din domeniul securității au ajutat la planificarea unui atac surpriză al Hamas asupra Israelului și au dat undă verde în timpul unei întâlniri la Beirut lunea trecută. Ziarul a scris că ofițeri ai ''Corpului Gardienilor Revoluției Islamice'' din Iran au lucrat cu Hamas încă din august pentru a dezvolta un plan de invazie aeriană, terestră și maritimă asupra Israelului.

Misiunea Iranului la Națiunile Unite a declarat că Teheranul nu a fost implicat într-unul dintre cele mai sângeroase atacuri asupra Israelului din istorie. Cu toate acestea, au apărut mai multe imagini cu militanţi ai grupări teroriste Hamas care lansează drone kamikaze iraniene către Israel.

Ca răspuns, avioanele de luptă israeliene au efectuat noi lovituri asupra Fâșiei Gaza în noaptea de 8 spre 9 octombrie, având ca ţinta capacitățile grupului terorist Hamas. Israelul a bombardat nu doar casele comandanților grupări teroriste Hamas, ci și locuințele tuturor militanților.

Israelul susține că a "degradat grav capacitățile" grupării militante palestiniene Hamas într-o serie de lovituri aeriene asupra Fâșiei Gaza, care au durat până în dimineața zilei de 9 octombrie, au anunțat Forțele de Apărare Israeliene (IDF).

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel