Israelul nu negociază cu Hamas: Încetarea temporară a focului în Gaza și combustibil, doar după eliberarea ostaticilor

Darius Muresan |
Data publicării:
Foto ilustrativ. Armata israeliană, la granița cu Gaza
Foto ilustrativ. Armata israeliană, la granița cu Gaza

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a declarat marţi că exclude orice încetare a focului sau livrare de combustibil în Fâşia Gaza până când cei 241 de ostatici deţinuţi acolo de Hamas nu vor fi eliberaţi, relatează Agerpres, care citează AFP.

"Nicio livrare de benzină, niciun muncitor (palestinian) în Israel şi nicio încetare a focului fără eliberarea ostaticilor noştri", a declarat Netanyahu într-un discurs.

Fâşia Gaza condusă de Hamas este bombardată fără încetare de Israel ca represalii pentru un atac fără precedent asupra teritoriului israelian de către mişcarea islamistă la 7 octombrie.

De atunci, potrivit autorităţilor israeliene, cel puţin 1.400 de persoane au murit de partea israeliană, majoritatea civili ucişi pe 7 octombrie în cel mai sângeros atac din istoria Israelului.

În acea zi, 241 de persoane au fost, de asemenea, răpite de Hamas şi duse în Gaza, potrivit autorităţilor israeliene.

Israelul impune un "asediu complet" asupra micului teritoriu unde 2,4 milioane de palestinieni încearcă acum să supravieţuiască fără necesităţile de bază şi sub bombardamente care au ucis deja peste 10.300 de persoane, potrivit Ministerului Sănătăţii al Hamas.

Penuria de combustibil, pe care Israelul a interzis-o de la începutul asediului, a dus la închiderea mai multor servicii vitale, inclusiv a spitalelor.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel