Israelul l-a extrădat în SUA pe hackerul rus Alexei Burkov. Moscova a protestat

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Alexei Burkov flancat de forțele israeliene
Alexei Burkov flancat de forțele israeliene

Autoritățile israeliene l-au extrădat pe hackerul rus Alexei Burkov în Statele Unite, unde este acuzat de implicare în infracțiuni de securitate bancară, în special, de furt de pe carduri bancare. Procesul de extrădare, care a avut loc marți seară, a fost confirmat pentru RIA Novosti de catre avocatul lui Burkov, transmite paginaderusia.

La 10 noiembrie, Curtea Supremă israeliană a respins recursul lui Burkov împotriva deciziei ministrului Justiției, Amir Ohana, de a îl extrăda în Statele Unite. Această decizie a fost luată în ciuda protestelor Rusiei.

Moscova ceruse anterior ca Burkov să fie returnat. Autoritățile ruse s-au oferit să-l schimbe pe Burkov cu israeliana Naama Issahar, care a fost condamnată în Rusia, la începutul lunii octombrie, la 7 ani și jumătate de închisoare pentru deținere și trafic de droguri. În timpul verificarilor pe aeroportul din Moscova, la ea au fost găsite aproximativ 10 grame de hașiș. Issakhar a recunoscut deținerea drogului, dar a negat categoric acuzațiile de contrabandă pentru care a fost condamnată. Presa israeliană a susținut că israeliana ar fi fost luată ostatică de Rusia pentru un schimb cu Burkov.

Autoritățile israeliene au cerut președintelui rus, Vladimir Putin, s-o grațieze pe Issahar. La începutul lunii noiembrie, Curtea Supremă israeliană a suspendat extrădarea lui Burkov în Statele Unite, la cererea familiei lui Issahar. Cu toate acestea, mai târziu, mama condamnatei și-a retras petiția. Ea a declarat că este pe deplin încrezătoare că autoritățile israeliene vor reusi s-o elibereze pe fiica sa.

Programator din Sankt Petersburg, Alexei Burkov a fost reținut în decembrie 2015 pe aeroportul din Tel Aviv, la cererea Statelor Unite. Burkov este creatorul unui site pentru vânzari de date furate, precum și a unui forum pentru hackeri.

Vezi și: Rusia declasifică o notă a KGB despre ''tovarăşul Putin''

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel