Israelul își retrage trupele din sudul Fâșiei Gaza, dar sfârșitul războiului este departe

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Intervenția militară a Israelului în Fâșia Gaza pentru distrugerea organizației teroriste Hamas. Foto: IDF
Intervenția militară a Israelului în Fâșia Gaza pentru distrugerea organizației teroriste Hamas. Foto: IDF

Forțele de Apărare ale Israelului (IDF) și-au retras unitățile din sudul Fâșiei Gaza în noaptea de 6 spre 7 aprilie, dar războiul cu Hamas continuă și este departe de a se încheia, a declarat generalul Herzi Halevi, șeful Statului Major al IDF, potrivit The Times of Israel si The Jerusalem Post.

Halevi a mai declarat că IDF va ști cum să revină în luptă dacă va exista o încetare a focului ca parte a unui acord de eliberare a ostaticilor și că aducerea ostaticilor înapoi este o problemă mai urgentă decât alte obiective.

,,Luptăm acest război diferit, este diferit de predecesorii săi. Războiul din Gaza continuă, iar noi suntem departe de a ne opri. Oficiali de rang înalt ai Hamas se ascund în continuare. Vom ajunge la ei mai devreme sau mai târziu. Facem progrese, continuăm să ucidem mai mulți teroriști și comandanți și să distrugem mai multe infrastructuri teroriste", a precizat generalul israelian.

 El a declarat că Israelul "nu va lăsa celule Hamas active în nicio parte a Fâșiei".

,,Avem planuri și vom acționa atunci când vom decide. În același, permitem introducerea de ajutoare umanitare în Fâșie. Interesul Hamas este de a prezenta o criză umanitară în Gaza, pentru a face presiuni în vederea încheierii războiului", a declarat Halevi.

El a spus că Hamas încearcă să preia controlul asupra ajutorului umanitar și să împiedice distribuirea acestuia pentru a recâștiga și controla Fâșia Gaza, dar "acest lucru nu ar trebui să se întâmple".

,,Prin urmare, continuăm să descotorosim Hamas de capacitățile sale militare și guvernamentale, pentru a aduce stabilitate în regiune", a adăugat Halevi.

De asemenea, el a declarat că Israelul va face totul pentru a aduce înapoi toți ostaticii cât mai curând posibil.

Hamas a atacat Israelul în urmă cu șase luni, pe 7 octombrie 2023. La 7 aprilie 2024, IDF a anunțat că a încheiat faza activă a invaziei, dar a lăsat deschisă posibilitatea unei noi invazii în viitor în sudul Gaza. 

Jerusalem Post a relatat că IDF a retras întreaga Divizie 98 din orașul Khan Yunis din sudul Fâșiei Gaza, lăsând acolo doar o brigadă a armatei israeliene pentru a securiza coridorul care leagă sudul Israelului de linia de coastă a Fâșiei Gaza.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel