Israelul folosește pentru prima dată Iron Sting. Noul mortier incredibil de precis ar putea revoluționa războiul terestru

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Iron Sting / idf.il
Iron Sting / idf.il

Forțele israeliene au folosit pentru prima dată un sistem de arme numit „Iron Sting”. IDF a distribuit un videoclip cu mortierul folosit pentru a distruge lansatoarele de rachete ale Hamas.

Forțele de Apărare Israeliene (IDF) au lansat deja lovituri țintite împotriva teroriștilor Hamas și spun că vizează pozițiile unde sunt grupate echipele teroriste Hamas, în timp ce armata israeliană se pregătește pentru o operațiune mai largă, arată FoxNews.

”Pe timpul nopții au avut loc atacuri ale forțelor de blindate și infanterie. Acestea sunt atacuri care elimină echipe de terorişti care se pregătesc pentru următoarea fază a războiului”, a declarat purtătorul de cuvânt al IDF, Daniel Hagari.

 

Iron Sting poate revoluționa câmpul de luptă

Iron Sting / idf.il

În cadrul atacului aerian, armata și forțele aeriene israeliene au folosit pentru prima dată „Iron Sting”, descris drept un „mortier inovator și precis”.

Una dintre filmări arată momentul în care mortierul de 120 mm lovește un lansator de rachete exact în momentul în care acesta funcționa, în urma impacutului fiind vizibilă o explozie masivă, în timp ce resturile lansatorului zboară prin aer.

„Iron Sting” este un mortier ghidat de 120 mm dezvoltat de Elbit Systems din Israel. IDF susține că „Iron Sting” are „o precizie fără precedent”, fiind ghida laser și GPS.

„Utilizarea operațională a acestuia va revoluționa războiul terestru și va echipa batalioanele cu putere de foc organică, precisă și eficientă”, se arată în comunicatul IDF.

 

Daune colaterale minime

 

Proiectilele tradiționale de mortier au o anumită marjă de eroare, care poate duce la victime civile sau la deteriorarea infrastructurii.

În schimb, beneficiind de ghidarea de precizie a lui „Iron Sting”, IDF poate viza anumite poziții sau active inamice cu un grad mai mare de precizie. Acest lucru poate fi deosebit de util în zonele dens populate, cum ar fi Gaza, unde operează Hamas.

Iron Sting răspunde nevoilor IDF, adaptând capacitățile de luptă pentru a lupta cu inamicii ascunși în mediile civile, urbane, respectând în același timp standardele legale și morale stabilite de statul Israel”, declara ministrul apărării de atunci Benny Gantz, în 2021.

Utilizarea Iron Sting vine după ce actualul ministru al Apărării, Yoav Gallant, a declarat că operațiunea IDF pentru eliminarea Hamas ar putea dura luni de zile.

”Aceasta ar trebui să fie ultima acțiune în Gaza, din simplul motiv că după ea nu va mai fi Hamas, a spus el ieri într-o cuvântare adresată comandanților militari la sediul forțelor aeriene din Tel Aviv.

”Va dura o lună, două, trei, dar până la urmă nu va mai fi Hamas”, a conchis acesta.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel