Israelul e în război. Reuven Azar, ambasadorul Israelului în România, detalii despre criza fără precedent după atacul Hamas. Interviu exclusiv DefenseRomania și DC News

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV

Excelența Sa Reuven Azar, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Israelului în România, în contextul atacului fără precedent asupra Israelului, a oferit în exclusivitate un interviu pentru Dc News și DefenseRomania.

Israelul a declarat oficial stare de război după ce în această dimineață gruparea teroristă Hamas a lansat un atac fără precedent în ultimele decenii. 

Ambasadorul Reuven Azar va oferi detalii despre situația din Israel, azi, 07.10.2023, într-un interviu care va fi publicat de DC News și DefenseRomania începând cu ora 16:00.

Amintim că mii de rachete au fost lansate către Israel și sute de luptători teroriști Hamas s-au infiltrat în orașele israeliene unde au atacat forțele IDF (forțele de apărare israeliene) și populația civilă. Hamas și-a numit operațiunea teroristă Potopul Al-Aqsa.

Au fost uciși soldați israelieni, iar presa din Israel vorbește inclusiv de răpirea a cel puțin unui soldat.

Criza declanșată de Hamas e fără precedent, iar amploarea atacurilor e una uriașă. Israelul a răspuns și a declarat război.

IDF a anunțat oficial că a demarat operațiunea Swords of Iron (Săbii de Fier) iar răspunsul va fi unul fără precedent. Concomitent cu declanșarea operațiunii IDF încearcă să țină sub control atacurile de pe tot teritoriul țării.

Situația e încă extrem de dinamică, sunt raportate confruntări între teoririși și IDF în mai multe orașe din Israel. Presa vorbește inclusiv de mobilizare generală.

Pe de altă parte, Iranul, care se află în spatele grupărilor teroriste Hamas, Jihadul Islamic Palestinian și mai ales Hezbollah (Liban), a salutat atacul împotriva Israelului și și-a manifestat oficial sprijinul pentru Hamas. 

În tot acest context extrem de tensionat care a aruncat în aer, la propriu, Orientul Mijlociu, Excelența Sa Reuven Azar, ambasadorul Israelului în România, va oferi în exclusivitate un interviu trustului nostru de presă în care va discuta despre ceea ce se întâmplă în aceste momente în Israel.

Interviul va fi publicat atât pe canalele platformei DC News, cât și pe DefenseRomania.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel