Israelul decide să cumpere noi avioane de luptă F-15 IA

S.I. Catalin / 21 noi 2018 / 20:00

Forțele aeriene israeliene (IAF) vor achiziționa o flotă de avioane de luptă F-15 IA, potrivit unui anunț oficial al guvernul israelian.

Potrivit Ynetnews, citând guvernul israelian, achiziționarea versiunii avansate a F-15 a fost deja aprobată de guvern și prima aeronavă este așteptată să sosească în Israel în 2023. Între timp, forțele aeriene israeliene (IAF) vor continua să achiziţioneze aeronave F-35.

Achiziționarea va fi finanțată din fonduri de ajutor militar american, care se ridică la aproximativ 3,8 miliarde USD anual, în decursul următorului deceniu, odată cu livrarea noilor avioane.

Performanța avionului F-15 IA, considerată a fi superioară modelului mai vechi F-15 - care a fost utilizat de IAF încă din 1998 - este ceea ce a influențat decizia pentru achiziţionare.

Într-adevăr, noul F-15 poate zbura pe distanțe mai lungi, oferă tehnologii de ultimă generație, un cockpit mult mai avansat, radar AESA, avionică avansată şi poate transporta până la 13 tone de explozivi - o capacitate de neegalat de orice alt avion de atac.

IAF a subliniat că noul F-15 nu va înlocui complet avioanele stealth F-35, ci prin achiziţionarea lui F-15 IA intenționează să consolideze forţa aeriană existentă pentru a-şi spori capabilitățile.

Potrivit unui document prezentat recent de către IDF ministrului apărării Avigdor Lieberman, IAF intenționează să finalizeze achiziționarea celei de-a treia escadrile de avioane stealth F-35. Odată ce a treia escadrilă va fi finalizată, aproximativ în 10 ani, IAF va avea cel puțin 75 de avioane stealth F-35 la dispoziția sa.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy