Israelul decide să cumpere noi avioane de luptă F-15 IA

S.I. Catalin |
Data publicării:

Forțele aeriene israeliene (IAF) vor achiziționa o flotă de avioane de luptă F-15 IA, potrivit unui anunț oficial al guvernul israelian.

Potrivit Ynetnews, citând guvernul israelian, achiziționarea versiunii avansate a F-15 a fost deja aprobată de guvern și prima aeronavă este așteptată să sosească în Israel în 2023. Între timp, forțele aeriene israeliene (IAF) vor continua să achiziţioneze aeronave F-35.

Achiziționarea va fi finanțată din fonduri de ajutor militar american, care se ridică la aproximativ 3,8 miliarde USD anual, în decursul următorului deceniu, odată cu livrarea noilor avioane.

Performanța avionului F-15 IA, considerată a fi superioară modelului mai vechi F-15 - care a fost utilizat de IAF încă din 1998 - este ceea ce a influențat decizia pentru achiziţionare.

Într-adevăr, noul F-15 poate zbura pe distanțe mai lungi, oferă tehnologii de ultimă generație, un cockpit mult mai avansat, radar AESA, avionică avansată şi poate transporta până la 13 tone de explozivi - o capacitate de neegalat de orice alt avion de atac.

IAF a subliniat că noul F-15 nu va înlocui complet avioanele stealth F-35, ci prin achiziţionarea lui F-15 IA intenționează să consolideze forţa aeriană existentă pentru a-şi spori capabilitățile.

Potrivit unui document prezentat recent de către IDF ministrului apărării Avigdor Lieberman, IAF intenționează să finalizeze achiziționarea celei de-a treia escadrile de avioane stealth F-35. Odată ce a treia escadrilă va fi finalizată, aproximativ în 10 ani, IAF va avea cel puțin 75 de avioane stealth F-35 la dispoziția sa.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel