Israelul cere SUA un plan pentru a lovi Iranul în cazul în care acesta va bloca negocierile sau va încălca un viitor acord nuclear

Nicolae Iordan |
Data actualizării: | Data publicării:

Cercurile de securitate din Israel fac presiuni asupra Statelor Unite să elaboreze planuri militare pentru a lovi Iranul dacă negocierile de la Viena se încheie fără rezultate sau dacă Teheranul încalcă un viitor acord la care s-ar putea ajunge cu privire la programul său nuclear. Cotidianul Haaretz a relatat că Ierusalimul nu a primit încă răspunsuri din partea Washingtonului în acest sens.

Ministrul Apărării Benny Gantz a plecat către Statele Unite pentru a se întâlni cu omologul său american Lloyd Austin și cu consilierul pentru securitate națională Jake Sullivan.Vizita va aborda cooperarea în materie de securitate dintre cele două țări și provocările regionale.

Ieri, președintele francez Emmanuel Macron a avut o convorbire telefonică cu premierul israelian Naftali Bennett. Potrivit Palatului Elysee, Macron și-a exprimat îngrijorarea cu privire la planurile de construcție israeliene în așezări. Liderul francez a abordat dosarul nuclear iranian, subliniind intenția sa de a reînvia acordul nuclear cu Teheranul. Cei doi lideri au convenit, de asemenea, să continue coordonarea în ceea ce privește eforturile de soluționare a crizei din Ucraina.

Pe de altă parte, agenția de știri iraniană Fars a relatat, citând surse parlamentare de la Teheran, că ministrul de externe Hussein Amir Abdollahian se va întâlni în curând în Irak cu omologul său saudit Faisal bin Farhan pentru a discuta mai multe probleme, printre care redeschiderea ambasadelor celor două țări și criza din Yemen. Ministerul iranian de Externe a anunțat că nu au existat progrese în discuțiile dintre cele două țări de luna trecută.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel