Israelul ar putea rămâne tot anul 2024 în Gaza. IDF se așteaptă la lupte la diferite intensități în Fâșie pe tot parcursul acestui an

Darius Muresan |
Data publicării:
Forțele de apărare israeliene (IDF), acționând în adâncime în Fâșia Gaza în luptele împotriva Hamas. Foto: IDF
Forțele de apărare israeliene (IDF), acționând în adâncime în Fâșia Gaza în luptele împotriva Hamas. Foto: IDF

Războiul din Israel şi mişcarea islamistă palestiniană Hamas din Fâşia Gaza va continua pe tot parcursul anului 2024, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, a consemnat luni Agerpres, care citează AFP.

Armata "trebuie să planifice în avans întrucât vom fi solicitaţi pentru misiuni şi lupte suplimentare pe tot parcursul acestui an", a anunţat duminică seara pentru presă Daniel Hagari.

Acesta a subliniat de asemenea că va fi nevoie de zeci de mii de rezervişti israelieni pentru continuarea luptelor, iar o parte din cei 300.000 de rezervişti urmează să-şi reia lucrul peste un timp, "ceea ce va reduce considerabil povara asupra economiei" afectate de război.

De la începutul războiului împotriva Hamas, al cărei atac din 7 octombrie s-a soldat cu circa 1140 de morţi, majoritatea civili, armata israeliană a pierdut 172 de soldaţi în interiorul teritoriului palestinian, o parte dintre aceştia în tiruri lansate de propriile forţe, aşa-zise incidente "friendly fire".

Pe de altă parte, cel mai recent bilanţ anunţat luni de Ministerul sănătăţii din Gaza arată 21.978 de palestinieni ucişi şi 56.697 răniţi în riposta lansată de forţele israeliene. Potrivit aceluiaşi minister, 70% dintre victime au fost femei şi copii, a consemnat Reuters.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel