Israelul amână decizia de a restricționa posesia armelor

Eduard Pascu / 29 iun 2020 / 10:06

Ministrul securității publice din Israel a amânat punerea în aplicare a unei decizii prin care agenții de securitate privați, înarmați, să fie obligați să își lase armele la locul de muncă. Decizia era programată să intre în vigoare de la 1 iulie.

Ministrul Amir Ohana a motivat amânarea referindu-se la posibile revolte în urma anexării planificate a unor părți din Cisiordania, potrivit KAN TV.

Fostul ministru al securității publice, Gilad Erdan, a decis să interzică agenților de securitate să-și ia armele acasă la sfârșitul turelor. Ordinul a venit după ce o femeie a fost ucisă, într-un conflict casnic, de către partenerul ei care lucra ca gardian de securitate înarmat la o școală, transmite Anadolu.

Potrivit ziarului Haaretz numărul armelor deținute de agenții de securitate privați se ridică la aproximativ 31.000, în timp ce numărul armelor de foc aflate în posesia civililor au fost estimate la 148.000.

Guvernul israelian urmează să decidă la 1 iulie cu privire la anexarea unor zone din Valea Iordanului și din Cisiordania. Oficialii palestinieni au amenințat că vor anula acordurile bilaterale cu Israel dacă se va merge mai departe cu anexarea. Hamas a spus că decizia echivalează cu o declarație de război.

Citește și: Hamas: Anexarea unor părţi din Cisiordania echivalează cu o 'declaraţie de război'

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy