Israelul amână decizia de a restricționa posesia armelor

Eduard Pascu |
Data publicării:

Ministrul securității publice din Israel a amânat punerea în aplicare a unei decizii prin care agenții de securitate privați, înarmați, să fie obligați să își lase armele la locul de muncă. Decizia era programată să intre în vigoare de la 1 iulie.

Ministrul Amir Ohana a motivat amânarea referindu-se la posibile revolte în urma anexării planificate a unor părți din Cisiordania, potrivit KAN TV.

Fostul ministru al securității publice, Gilad Erdan, a decis să interzică agenților de securitate să-și ia armele acasă la sfârșitul turelor. Ordinul a venit după ce o femeie a fost ucisă, într-un conflict casnic, de către partenerul ei care lucra ca gardian de securitate înarmat la o școală, transmite Anadolu.

Potrivit ziarului Haaretz numărul armelor deținute de agenții de securitate privați se ridică la aproximativ 31.000, în timp ce numărul armelor de foc aflate în posesia civililor au fost estimate la 148.000.

Guvernul israelian urmează să decidă la 1 iulie cu privire la anexarea unor zone din Valea Iordanului și din Cisiordania. Oficialii palestinieni au amenințat că vor anula acordurile bilaterale cu Israel dacă se va merge mai departe cu anexarea. Hamas a spus că decizia echivalează cu o declarație de război.

Citește și: Hamas: Anexarea unor părţi din Cisiordania echivalează cu o 'declaraţie de război'

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel