Israelul a testat versiunea navală a Iron Dome (Video). Sistemul C-Dome, integrat cu succes pe corveta israeliană Oz

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Rafael Advanced Defense Systems, împreună cu Marina și Ministerul israelian al Apărării, au finalizat un test de interceptare al sistemului C-DOME Naval Iron Dome, se arată în comunicatul ministerului israelian al apărării.

 

C-DOME este o configurația navală a sistemului de apărare aeriană IRON DOME dezvoltat de Rafael și este operat de pe nava purtătoare de rachete INS ”Oz”, care face parte din clasa de corvete Sa'ar 6 „Magen”.

În cadrul testului de interceptare, sistemul a fost instalat pe corveta INS „Oz”, a doua dintre cele patru corvete de de ultimă generație, primite de Marina israeliană în ultimii doi ani. 

Sistemul C-DOME constituie o completare a capacităților de apărare ale marinei israeliene, fiind un strat suplimentar al matricei de apărare antirachetă și aeriană cu mai multe niveluri a Statului Israel, bazată pe patru piloni operaționali de apărare:

  • IRON DOME,

  • DAVID'S SLING,

  • Arrow 2 și

  • Arrow 3.

Foto: Iron Dome /  ministerul israelian al apărării

Ministrul Apărării, Benny Gantz a remarcat importanța sistemului: „Operaționalizarea sistemului C-DOME este o piatră de hotar semnificativă pentru capacitățile navale de apărare ale statului Israel”.

Sistemul de interceptare IRON DOME a finalizat cu succes, anul trecut, o serie de teste, atât în ​​Israel, cât și în Statele Unite, ca parte a testelor de interceptare.

Israelul și-a dezvoltat în ultimii ani o reală forță maritimă, lucru subliniat și de comandantul șef adjunct și șef de stat major, contraamiralul Guy Goldfarb: „Operaționalizarea corvetelor din clasa Sa'ar 6 are loc cu o viteză record: sistemului C-DOME de la bordul corvetei INS „Oz”, iar recent am operaționalizat corveta INS „Magen”, care a finalizat prima sa activitate operațională – patrularea Zonei Economice Exclusive a Statului Israel și protecția activelor noastre economice și strategice”.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel