Israelul a prezentat condoleanțe publice după incidentul de la World Central Kitchen din Gaza. IDF deschide o anchetă

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:
Operațiunea de distrugere a Hamas, în Fâșia Gaza, după masacrul fără precedent comis de gruparea teroristă în Israel. Photo source: IDF
Operațiunea de distrugere a Hamas, în Fâșia Gaza, după masacrul fără precedent comis de gruparea teroristă în Israel. Photo source: IDF

Purtătorului de cuvânt al IDF, contraamiralul Daniel Hagari, în urma incidentului World Central Kitchen din Gaza, a prezentat condoleanțe publice.

Declarația purtătorului de cuvânt al IDF vine după ce a fost anunțată moartea a patru lucrători umanitari străini şi a şoferului palestinian, gruparea teroristă Hamas arătând cu degetul spre o lovitură israeliană asupra vehiculului în care se aflau victimele, centrul Fâşiei Gaza.

„Aseară a avut loc un incident în Gaza care a dus la moartea tragică a angajaților World Central Kitchen, în timp ce aceștia își îndeplineau misiunea vitală de a transporta alimente persoanelor aflate în nevoie. 

În calitate de armata profesionistă angajată în respectarea dreptului internațional, ne angajăm să examinăm operațiunile noastre în mod amănunțit și transparent. 

Tocmai ce am discutat cu fondatorul WCK, Chef Jose Anders, și le-am exprimat profunde condoleanțe familiilor victimelor și întregii familii a World Central Kitchen, din partea IDF”, a precizat oficialul IDF.

„Am analizat incidentul pentru a înțelege circumstanțele a ceea ce s-a întâmplat și cum s-a întâmplat. 

Vom deschide o anchetă pentru a examina în continuare acest eveniment grav. Acest lucru ne va ajuta să reducem riscul ca o astfel de tragedie să se repete.

Incidentul va fi investigat în cadrul mecanismului de constatare și evaluare a faptelor: un organism independent, profesionist și cu expertiză”, a mai punctat Hagari.

În ultimele luni, IDF a lucrat îndeaproape cu World Central Kitchen pentru a ajuta organizația non-guvernamentală să-și îndeplinească misiunea de a duce hrană și ajutor umanitar oamenilor din Gaza. WCK a sărit și în ajutorul israelienilor după masacrul din 7 octombrie.

ONG-ul american World Central Kitchen este implicat în special în trimiterea de ajutoare pe mare din Cipru şi în construirea unui dig temporar în Fâşia Gaza. O primă ambarcaţiune a descărcat încărcătura acolo la mijlocul lunii martie, sub supravegherea armatei israeliene. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel