Israelul a deschis ambasadă în Bahrain, în pofida protestelor. Cele două țări iau în considerare semnarea unui "acord militar" împotriva Iranului

Nicolae Iordan |
Data publicării:
Tanc Merkava al Israelului, sursă foto: Wallpaper via. Israel Today
Tanc Merkava al Israelului, sursă foto: Wallpaper via. Israel Today

Pe 30 septembrie, ministrului israelian de externe, Yair Lapid, a efectuat prima sa vizită oficială în Bahrain, pentru a participa la deschiderea ambasadei Israelului la Manama. În timpul vizitei, șeful diplomației israeliene a avut întâlniri cu omologul său, Abdul Latif bin Rashid Al Zayani, regele Bahrainului Hamad bin Isa Al Khalifa și prințul moștenitor și prim-ministru, Salman bin Hamad Al Khalifa, însă evenimentul a generat o serie de proteste anti-Israel.

Șeful diplomației israeliene a dezvăluit că există discuții între Manama și Tel Aviv pentru a coopera în domeniul militar, ceea ce va aduce beneficii financiare Israelului, iar Bahrainul se îndreaptă spre încheierea unui acord în acest domeniu.

Cotidianul israelian "Haaretz" a informat că Israelul și Bahrainul studiază posibilitatea cooperării, pretinzând că aceasta va contracara amenințările iraniene la adresa navelor regatului în Golful Arabiei și atacurile iraniene cu drone capcană. Lapid a discutat modalități de a stabili "securitatea navigației" pentru navele Bahrainului în Golf.

A doua zi, după vizita lui Lapid și deschiderea ambasadei israeliene, în Bahrain au avut loc demonstrații de protest. Poliția a folosit gaze lacrimogene în timpul unui protest în care manifestă au fluturat steaguri palestiniene și naționale, scandând "Moarte Israelului" și "Nu Ambasadei Israelului în Bahrainul Islamic".

 

Facțiunile palestiniene denunță primirea de către Bahrain a ministrului israelian de externe

 

Vineri, facțiunile palestiniene au condamnat primirea de către Bahrain a ministrului israelian de externe și participarea acestuia la deschiderea oficială a ambasadei Tel Avivului la Manama.

Într-o declarație comună, grupările palestiniene "Hamas", "Jihadul Islamic", "Comitetele de rezistență", "Rezistența populară", "Frontul național de luptă", "Mujahideen" și "Ahrar" au condamnat vizita lui Lapid în Bahrain și au luat în considerare că deschiderea unei ambasade sioniste pe teritoriul său este o crimă împotriva islamului, naționalismului, arabismului și împotriva popoarelor celor două țări.

 

Într-o declarație comună se mai precizează: "Această stranie insistență de a continua cu trădarea normalizării expune amploarea declinului moral și etic la care au ajuns regimurile. Acest pas îndrăzneț prin stabilirea ambasadelor sioniste pe pământul capitalelor noastre arabe contrazice aspirațiile și dorințele popoarelor care sunt dornice să elibereze Palestina de sub ocupația sionistă. Sioniștii arabi vor beneficia doar de mai multă dezamăgire, umilință și ură față de popoare, iar ocupația sionistă nu va putea să-și protejeze tronurile ".

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel