Israelul a bombardat aeroporturile din Damasc și Alep cu câteva minute înainte de aterizarea unui avion iranian. Aeronava a făcut cale întoarsă

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Avion F-15  (Israel Defense Forces)
Avion F-15 (Israel Defense Forces)

Televiziunea de stat din Siria a declarat că Israelul a lansat joi atacuri asupra principalelor aeroporturi din capitala Damasc și orașul nordic Alep, relatează Reuters.

Canalul media local Sham FM a declarat că apărarea antiaeriană a Siriei a fost activată, ca răspuns la ambele atacuri, arată Reuters

Atacurile israeliene au făcut pagube, dar nicio victimă pe aeroportul din Alep, dar nu există încă nicio informație cu privire la impactul loviturii asupra aeroportului din Damasc.

 

Piste avariate, aeroporturile nu mai pot fi folosite

Un avion iranian a făcut cale întoarsă către Teheran chiar înainte să aterizeze în Siria

Aeroporturile din Damasc și Alep sunt scoase din funcțiune după atacul israelian. Loviturile au distrus pistele de aterizare ale aeroporturilor din Damasc și Alep, cu doar câteva zeci de minute înainte de aterizarea unui avion iranian.

Astfel, cursa IRN146 - un Airbus A340, aparținând companiei aeriene iraniene Mahan Air, nu a mai avut posibilitatea să aterizeze în Siria și a fost nevoit să se întoarcă la Teheran.

Surse au spus că loviturile asupra infrastructurii aeroporturilor sunt menite să perturbe liniile de alimentare cu arme iraniene în Siria.

Atacul a venit cu o zi înainte ministrul de externe al Iranului, Hossein Amirabdollahian, urma să viziteze Siria.

La rândul său, agenția AP scrie că Israelul a vizat aeroporturi și porturi maritime din Siria într-o aparentă încercare de a preveni transporturile de arme din Iran către grupuri militante susținute de Teheran, inclusiv Hezbollah din Liban.

Armata israeliană nu comentează de obicei cu privire la astfel de incidente și nu a existat nicio declarație imediată din aceasta joi.

Israelul desfășoară de ani de zile lovituri împotriva a ceea ce a descris drept ținte din Siria care au legătură cu Iranul, inclusiv împotriva aeroporturilor din Alep și Damasc.

Echipele tehnice nu au putut determina amploarea pagubelor la ambele locuri, a declarat Ministerul Transporturilor din Siria.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel