Israelul a anunțat SUA că își rezervă dreptul de a recurge la forță împotriva Iranului

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Sursă Foto: Israel Defense Forces - IDF Official
Sursă Foto: Israel Defense Forces - IDF Official

Israelul "îşi rezervă dreptul" de a recurge la forţă împotriva Iranului pentru a-l împiedica să se doteze cu arma nucleară, a avertizat miercuri la Washington şeful diplomaţiei israeliene Yair Lapid, într-o conferinţă de presă comună cu secretarul de stat american Antony Blinken, potrivit Agerpres, care citează AFP.

"Secretarul de stat Blinken şi cu mine suntem copii supravieţuitori ai Holocaustului. Noi ştim că există momente în care naţiunile trebuie să recurgă la forţă pentru a proteja lumea împotriva Răului", a declarat ministrul de externe israelian.

SUA sunt dispuse să ia în considerare "toate opţiunile" dacă eforturile diplomatice pentru a salva acordul cu privire la programul nuclear iranian eşuează, a avertizat la rândul său şeful diplomaţiei americane Antony Blinken.

Washingtonul crede că o "soluţie diplomatică este cea mai bună modalitate" de a evita ca Iranul să se doteze cu o armă nuclear, dar "suntem pregătiţi să ne îndreptăm spre alte opţiuni dacă Iranul nu-şi schimbă direcţia", a spus el, după ce a fost întrebat despre posibilitatea de a recurge la forţă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel