Israelul a acceptat un armistițiu de 6 săptămâni în Gaza mai mult pentru SUA. Mingea e în terenul grupării teroriste Hamas

Darius Muresan |
Data publicării:
Operațiunea de distrugere a Hamas, în Fâșia Gaza, după masacrul fără precedent comis de gruparea teroristă în Israel. Photo source: IDF
Operațiunea de distrugere a Hamas, în Fâșia Gaza, după masacrul fără precedent comis de gruparea teroristă în Israel. Photo source: IDF

Mingea e în terenul grupării teroriste Hamas. Israelul a acceptat un armistițiu pe o perioadă de șase săptămâni în Fâșia Gaza, cu condiția ca Hamas să elibereze imediat o parte din ostaticii vulnerabili și în suferință. Decizia Israelului de a accepta un armistițiu a fost făcută la presiunea SUA care au început să parașuteze ajutoare umanitare în Gaza.

"Există un acord pe masă, iar Israelienii l-au acceptat în mare parte. Posibilitatea unei încetări a focului de șase săptămâni în Fâșia Gaza este pe cale să înceapă astăzi, cu condiția ca Hamas să accepte eliberarea unei categorii bine definite de ostatici vulnerabili", a declarat un responsabil american, citat de Agerpres și AFP.

Acesta a menționat că discuțiile continuă pentru a finaliza acordul înainte de începerea Ramadanului, peste o săptămână. "Au fost progrese semnificative în ultimele săptămâni, dar, așa cum se întâmplă întotdeauna, un acord nu este stabilit până când toate detaliile nu sunt rezolvate", a adăugat responsabilul într-o discuție cu presa, sub protecția anonimatului. "Israelienii au acceptat în principiu elementele acordului", a subliniat el.

Armistițiul de șase săptămâni a fost conceput ca o "primă fază", având scopul de a ajunge la o soluție mai durabilă, în special pentru a permite creșterea semnificativă a ajutorului umanitar.

Statele Unite au efectuat sâmbătă prima parașutare de ajutoare umanitare în Gaza, prin intermediul avioanelor militare care au distribuit aproximativ 38.000 de mese, conform declarației armatei americane. Organizațiile umanitare susțin că aceste parașutări aeriene sunt departe de a satisface nevoile de alimente și provizii din zonă, unde peste 2 milioane de oameni se confruntă cu foametea.

Vineri, președintele american Joe Biden a anunțat parașutarea de pachete cu alimente și medicamente în Fâșia Gaza și a deschis posibilitatea deschiderii unui coridor maritim pentru a facilita intrarea ajutorului umanitar în enclavă.

 

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel