Israelul a acceptat să facă zilnic pauze de 4 ore în operațiunea din Gaza cu scopul de a ajuta civilii să părăsească zona

Darius Muresan |
Data publicării:
Armata israeliană, pregătită să înainteze în Fâșia Gaza / Foto: IDF
Armata israeliană, pregătită să înainteze în Fâșia Gaza / Foto: IDF

Israelul a fost de acord să facă zilnic ''pauze'' de patru ore în operaţiunile sale militare în nordul Fâşiei Gaza, a anunţat joi purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională al Casei Albe, John Kirby, precizând că aceste pauze "vor începe astăzi (joi)", informează Agerpres, care citează DPA şi AFP.

Aceste pauze vor fi anunţate cu trei ore în avans, a mai spus oficialul american.

John Kirby a afirmat că această măsură va permite intrarea ajutorului umanitar în Gaza şi va ajuta civilii să fugă din calea pericolului.

Ministerul Sănătăţii din Gaza, teritoriu controlat de Hamas, a anunţat joi că numărul palestinienilor ucişi în Fâşia Gaza a ajuns la 10.818 de la începutul războiului în urmă cu peste o lună, în timp ce peste 27.000 de persoane au fost rănite.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel