Israelienii raportează uciderea unui comandant important al Hezbollah

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Operațiunea de distrugere a Hamas, în Fâșia Gaza, după masacrul fără precedent comis de gruparea teroristă în Israel. Photo source: IDF
Operațiunea de distrugere a Hamas, în Fâșia Gaza, după masacrul fără precedent comis de gruparea teroristă în Israel. Photo source: IDF

Forțele armate israeliene l-au ucis duminică pe unul dintre comandanții importanți ai mișcării Hezbollah în Liban, în timpul unui atac aerian asupra unui vehicul din Liban. Acest lucru a fost anunțat de armata israeliană. Potrivit armatei, Ismail Al-Zin, un comandant proeminent al unității de rachete antitanc aparținând forțelor speciale ale Hezbollah, a fost ucis, a scris Reuters.

„Al-Zin a fost o sursă importantă de informații despre rachete antitanc și a fost responsabil pentru zeci de atacuri cu rachete antitanc asupra civililor, comunităților și forțelor de securitate israeliene”, a spus armata.

O sursă apropiată de Hezbollah a spus că Al-Zin nu este oun conducător de rang înalt, dar a confirmat că se află în unitatea sa de elită Radwan.

Israelul a ucis acum aproximativ 25 de membri ai unității, inclusiv cel puțin trei comandanți, cum ar fi Wissma Tawil , un ofițer superior Hezbollah care a jucat un rol principal în conducerea operațiunilor sale în sudul Libanului.

SUA și alte țări au căutat să obțină o rezoluție diplomatică la schimburile de focuri dintre Hezbollah și Israel. Hezbollah a spus că nu va opri focul înainte de implementarea încetării focului în Gaza.

 

Cea mai mare manifestație de la începutul războiului. Zeci de mii de oameni au protestat împotriva lui Netanyahu

 

Zeci de mii de oameni s-au adunat duminicăla Ierusalim pentru o demonstrație împotriva guvernului premierului Benjamin Netanyahu.

Potrivit organizatorilor, peste 100.000 de persoane s-au adunat la protest, a raportat site-ul The Times of Israel. Agenția AP și unele mass-media israeliene au scris că aceasta este cea mai mare demonstrație de la începutul războiului Israelului cu Hamas în octombrie anul trecut.

Protestatarii au cerut noi alegeri, au cerut eliberarea ostaticilor luați de mișcarea palestiniană Hamas și au protestat împotriva scutirilor de la serviciul militar pentru evreii ultra-ortodocși.

***

În octombrie anul trecut, ișcarea teroristă palestiniană Hamas, care este legată de Hezbollah, a lansat un atac fără precedent asupra Israelului din Fâșia Gaza.

În timpul acesteia, militanții palestinieni au ucis aproape 1.200 de oameni și au răpit 250 de oameni în Gaza. bombardamentele masive și operațiunile terestre de represalii ale Israelului au provocat moartea a peste 30.000 de palestinieni, potrivit autorităților controlate de Hamas - și au provocat o criză umanitară.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel