Israelienii luptă și sub apă împotriva Hamas

O echipă de scufundări de elită a marinei israeliene a descoperit zeci de arme de foc și alte echipamente de luptă în timp ce inspecta coasta Fâșiei Gaza. Printre altele, a fost vorba de dispozitive explozive improvizate și muniție, citează The Jerusalem Post armata israeliană.

Scafandrii din unitatea de elită a Marinei Israeliene, cunoscută sub acronimul YALTAM, și- au verificat toate constatările și au dezamorsat explozivii, potrivit The Jerusalem Post . Printre acestea era și o rachetă antitanc RPG, scrie JPost.

Se credea că armele și echipamentele aparțin teroriștilor Hamas, care au fost uciși de forțele israeliene pe 7 octombrie când au încercat să se infiltreze în sudul Israelului prin Marea Mediterană. Pe atunci, zeci de teroriști au fost uciși în lupte pe coastă, de exemplu pe plaja Zikim. De atunci, scafandrii Hamas au încercat de mai multe ori să pătrundă pe plajele israeliene.

Scafandrii israelieni au găsit o cantitate de arme Hamas pe fundul mării în largul Gazei

Majoritatea detaliilor operațiunilor unității speciale YALTAM a Marinei israeliene sunt secrete. Dar se știe că grupul de o sută de membri este însărcinat cu neutralizarea explozivilor în apropierea plajelor israeliene. Membrii săi sunt, de asemenea, capabili să opereze tehnologie marină avansată.

Unitatea YALTAM a fost înființată în 1963 și la începutul existenței sale a funcționat sub coordonarea altor unități de elită, ca o unitate navală specială Shayetet 13. În cea mai mare parte, a îndeplinit sarcinile unei unități de sabotaj.

 

Israelul anunță că Hamas „fuge” din Gaza

 

Israelul a anunțat luni că Hamas a „pierdut controlul în Gaza”, scrie Reuters, iar luptătorii săi „fug în sudul” teritoriului, a declarat luni ministrul israelian al apărării Yoav Gallant într-un mesaj video difuzat pe mai multe canale de televiziune.

Mișcarea palestiniană, care a fost declarată organizație teroristă de Israel, Statele Unite ale Americii și Uniunea Europeană, nu a reacționat încă la aceste declarații.

Luptele terestre din Gaza dintre teroriștii Hamas și soldații israelieni, se desfășoară de zile întregi.

Israelul bombardează continuu Fâșia Gaza de la atacul din 7 octombrie al Hamas pe teritoriul său și a condus o operațiune la sol din 27 octombrie pentru a „distruge” mișcarea islamistă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel