Israelul a anunțat trecerea la a treia etapă în operațiunea din Gaza / Brigăzile al-Qassam au folosit rachete antitanc

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: IDF
Foto: IDF

Urmărim evenimentele dramatice ale războiului din Israel și Gaza.

Războiul Israelului împotriva Hamas a intrat în a treia etapă.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a exclus luni orice încetare a focului în Fâșia Gaza, unde armata israeliană face „progrese metodice”. "Apelurile pentru încetarea focului sunt cereri de capitulare în fața Hamas. Asta nu se va întâmpla", a spus Netanyahu.

”Prima etapă – blocarea accesului – este finalizată. A doua etapă este loviturile aeriene, continuă tot timpul. A treia etapă - Forțele de Apărare Israelului și-au extins invazia terestră a Fâșiei Gaza. (...) Ne-am propus un obiectiv clar - să distrugem potențialul militar și administrativ al Hamas”, a adăugat premierul

Teroriștii Hamas au raportat ciocniri în nord-vestul și sudul Fâșiei Gaza, în timp ce tancurile și alte vehicule blindate ale IDF înaintează spre capitală.

Brigăzile al-Qassam, aripa armată a Hamas, au declarat că au tras cu rachete antitanc asupra forțelor israeliene marți dimineața, adăugând că trupele „atacau axa de sud a Gazei”. Hamas a spus că a tras de asemenea rachete asupra a două tancuri israeliene și a unui buldozer în nord-vestul Gazei.

Israelul și-a extins operațiunile terestre în Gaza în ultimele zile, înaintând spre orașul Gaza din două direcții, cu tancuri pe drumul principal nord-sud, într-o aparentă încercare de a tăia fâșia în două.

În ultimele ore, Israelul și-a intensificat bombardamentele din partea de est a orașului Gaza. AL Jazeera raportează că tancurile încearcă să intre mai adânc în orașul Gaza.

După cum a raportat Al Jazeera , pare să existe o hotărâre puternică a Israelului de a se muta din partea de est în partea de vest a orașului Gaza pentru a prelua controlul asupra liniei de coastă. Înaintarea lor, care a fost lentă până acum, a fost întâmpinată cu rezistență de luptătorii palestinieni.

 

Se pare că IDF a distrus casa adjunctului șefului Hamas în Cisiordania

 

Forțele de Apărare Israelului au bombardat casa adjunctului șefului Hamas Saleh al-Arouri din Cisiordania. Pe rețelele de socializare a fost publicat și un presupus videoclip cu distrugerea casei sale.

Al-Arouri este considerat unul dintre organizatorii atacului Hamas din 7 octombrie. După cum relatează Al Jazeera, forțele israeliene i-au ocupat casa în urmă cu zece zile, așa că distrugerea este mai mult o mișcare simbolică.

Ambasadorul Israelului la ONU la Geneva a declarat luni că țara sa a fost „dezamăgită” de ONU, declarând că șefii agențiilor ONU nu au făcut suficient pentru a condamna mișcarea islamistă Hamas și antisemitismul în ascensiune.

Ambasadorul israelian Meirav Eilon Shahar a menționat că oficiali ONU nu au condamnat atacurile din 7 octombrie, când Hamas a ucis 1.400 de oameni și a luat mai mult de 200 de ostatici.

„Ce se întâmplă când ai organizația OMS aici, la Geneva, care a doua zi, pe 8 octombrie, începe să vorbească despre Gaza?”, a adăugat ea.

Eilon Shahar pare să se refere la comentariile șeful Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, către Xi, care își exprima îngrijorarea cu privire la victimele civile din Gaza la o zi după atacul teroriștilor Hamas din 7 octombrie, când au ucis 1.400 de oameni, în  cel mai devastator astfel de atac înregistrat de Israel de la înființarea țării în 1948.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel