Israel: Un elicopter de atac a lovit un post militar al Hamas. Tensiuni în Gaza

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Aviaţia militară israeliană a atacat în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă o poziţie a mişcării islamiste Hamas în Fâşia Gaza după un tir din enclava palestiniană spre Israel.

Este primul incident de acest fel după escaladarea tensiunilor în noiembrie, care a provocat temeri privind un nou conflict deschis.

'Un elicopter de atac al armatei a lovit un post militar al Hamas în sudul Fâşiei Gaza', a indicat armata, într-un comunicat emis în cursul nopţii.

Hamas a confirmat atacul asupra unuia din posturile sale, precizând că au fost trase două rachete, care au provocat pagube, dar nu şi victime.

Puţin mai devreme, armata israeliană anunţase 'un tir spre Israel', fără a face alte precizări. Conform presei israeliene, a fost vorba despre o rachetă.

Acesta a fost primul tir provenit din Gaza după grava confruntare între Israel şi Hamas în luna noiembrie, când, în mai puţin de 24 de ore, cel puţin şapte palestinieni au fost ucişi şi 26 răniţi de riposta israeliană la sute de rachete trase din Gaza, care au provocat un mort şi zeci de răniţi în teritoriul israelian.

Un palestinian a fost ucis vineri în Fâşia Gaza de tiruri israeliene în cursul manifestaţiilor ce au loc săptămânal în apropierea barierei ce separă Israelul de enclava palestiniană.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel