Israel - Turcia, criză diplomatică. Consulul turc, ”ordin” de evacuare

Tudor Curtifan / 15 mai 2018 / 21:17

Tensiuni uriașe între Israel și Turcia. Violențele din Gaza au dat naștere unei crize diplomatice în care consulul turc a primit ordin de a părăsi Israelul.

Israelul i-a ordonat marţi consulului general turc la Ierusalim să plece, pe fondul unei noi crize diplomatice provocate între cele două ţări de moartea a zeci de palestinieni sub gloanţele israeliene, luni, în Fâşia Gaza, relatează AFP, potrivit Agerpres.

"Consulul turc la Ierusalim a fost convocat în această după-amiază la Ministerul de Externe şi i s-a cerut să se întoarcă în ţara sa pentru o perioadă de timp", a informat ministerul pe reţelele sociale.

Consulatul general turc asigură o misiune de reprezentare diplomatică la Ierusalim pe lângă Autoritatea Palestiniană, embrionul statului palestinian independent. Ambasada Turciei în Israel se află la Tel Aviv.

Mai devreme, Ankara îi ceruse ambasadorului Israelului să părăsească temporar Turcia pentru a protesta faţă de moartea a circa 60 de manifestanţi palestinieni, ucişi luni în Fâşia Gaza de soldaţi israelieni la frontieră.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy