Israel- Siria: 11 iranieni, victime ale loviturilor aeriene

Vlad Manolache / 12 mai 2018 / 12:00
Siria
Siria

Israel, prin atacurile întreprinse joi asupra Siriei, a creat cel puțin 27 de victime dintre care 11 iranieni.

Cel puţin 11 iranieni figurează printre victimele loviturilor aeriene, de o amploare inedită, întreprise joi în Siria de către Israel, a indicat sâmbătă Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) în cel mai recent bilanţ al său, relatează AFP.

''Cel puţin 27 de combatanţi au fost ucişi: şase soldaţi sirieni şi 21 de luptători străini, inclusiv 11 iranieni'', potrivit directorului OSDO, Rami Abdel Rahman, care anterior a indicat un bilanţ de 23 de morţi, fără să precizeze dacă printre ei figurează şi iranieni.

Israelul a întreprins joi zeci de raiduri aeriene sângeroase împotriva unor ţinte în Siria prezentate ca fiind iraniene, afirmând că a ripostat la tiruri de rachete iraniene trase dinspre teritoriul sirian către zona din Platoul Golan ocupată de către Israel.

 Mesaj ferm pentru Teheran

În Siria, vecină cu Israelul, Iranul susţine militar regimul lui Bashar Al-Assad în războiul lui împotriva rebelilor şi a jihadiştilor. Israelul, care este oficial în stare de război cu Damascul, afirmă mereu că nu-i va permite Teheranului să folosească Siria drept capăt de pod împotriva sa.

În ultimele luni, statul evreu a întreprins mai multe raiduri împotriva unor baze ale regimului sirian şi ale aliaţilor lui, mişcarea şiită libaneză Hezbollah, un alt inamic al Israelului, şi din ce în ce mai mult, împotriva poziţiilor forţelor iraniene.

[citeste si]

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy