Israel reacționează: Avioanele de luptă și elicopterele de atac au lovit Gaza după tirul de rachete lansate spre Tel Aviv

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

Armata israeliană a efectuat azi în zori o serie de lovituri militare asupra poziţiilor deţinute de mişcările islamiste Hamas şi Jihadul Islamic în Fâşia Gaza.

Loviturile armatei vin ca represalii la tirul de rachete în direcţia Israelului dinspre enclava palestiniană, au informat surse din serviciile de securitate, relatează AFP.

"Armata israeliană vizează în prezent situri teroriste din Fâşia Gaza", a spus armata israeliană, fără alte precizări, într-un mesaj publicat pe reţelele sociale.

Mai multe poziţii ale aripii armate a mişcării Hamas, la putere în Fâşia Gaza, sau Jihadului Islamic, aliatul acesteia, au fost lovite peste teritoriu, a făcut cunoscut o sursă din serviciile de securitate ale enclavei.

'Avioane de luptă, elicoptere de atac şi aviaţia israeliană în ansamblul său au atacat în noaptea de joi spre vineri o sută de ţinte ale organizaţiei teroriste Hamas în Fâşia Gaza', se afirmă într-un comunicat al armatei, care menţionează că printre ţintele lovite figurează un important centru de fabricare a rachetelor şi un complex de unde Hamas îşi dirijează activităţile în Cisiordania, un alt teritoriu palestinian situat la o distanţă de câteva zeci de kilometri de Fâşia Gaza. 

Surse din cercuri de securitate din Gaza au confirmat 100 de lovituri aplicate în aproximativ 40 de locuri de-a lungul enclavei. 

Loviturile au provocat pagube însemnate, dar deocamdată nu s-au înregistrat morţi doar răniţi, a precizat sursa.

Amintim că două rachete au fost trase ieri din Gaza spre Tel Aviv, fiind distruse de sistemul apărare antirachetă israelian "Cupola de Fier".

 

CITEȘTE ȘI: VIDEO - Sistemul de apărare antirachetă israelian "Cupola de Fier" a respins un atac cu rachete din Fâşia Gaza

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel