Israel, noi bombardamente în Gaza. Infrastructuri militare palestiniene, distruse

Tudor Curtifan / 29 mai 2018 / 17:12

Armata israeliană a anunţat marţi că a lovit mai mult de 35 de ţinte în şapte poziţii diferite în Fâşia Gaza, în replică la tirurile de obuze de mortiere şi de rachete lansate din enclava palestiniană, transmite AFP, potrivit Agerpres.

'Tocmai am întreprins un raid important care a lovit peste 30 de ţinte militare diferite care aparţin unor organizaţii teroriste', a declarat purtătorul de cuvânt al armatei, Jonathan Conricus. 

El a precizat că loviturile au distrus un tunel şi diferite infrastructuri militare 'aparţinând Hamas şi Jihadului Islamic'. 

Potrivit purtătorului de cuvânt, atacul palestinian de marţi şi riposta israeliană sunt cele mai importante de la sfârşitul războiului din 2014. 

Cele 28 de obuze de mortiere lansate marţi nu au fost revendicate de nicio grupare armată, dar Israelul le atribuie mişcării islamiste Hamas, care controlează Fâşia Gaza, şi aliatului mişcării, Jihadul Islamic. 

'Controlul (situaţiei) este de resortul Hamas', a subliniat purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, după ce, în cursul dimineţii, Hamas acuzase Israelul că este 'în întregime responsabil' de escaladare. 

Fâşia Gaza este scena amplificării tensiunilor începând din 30 martie şi declanşarea mobilizării denumite 'Marele Marş al Întoarcerii', care a dat loc unor ciocniri sângeroase de-a lungul frontierei cu Israel. 

Cel puţin 120 de palestinieni au fost ucişi de tiruri israeliene de la acea dată. 

Israelul afirmă că îşi apără frontiera şi acuză Hamas că se foloseşte de această mobilizare pentru a masca încălcări ale frontierei şi tentative de atac împotriva civililor israelieni

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy