Israel acuză Hezbollah de înființarea unei rețele militare în Platoul Golan

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Armata israeliană a acuzat miercuri mişcarea fundamentalistă libaneză Hezbollah, unul din inamicii săi declaraţi, că a început să înfiinţeze o reţea militară în Golanul sirian, în apropierea teritoriului controlat de Israel.

Obiectivul acestei reţele, comandată - potrivit armatei israeliene - de către libanezul Ali Musa Daqduq, este de a dispune de echipe care să poată să atace Israelul atunci când li se va ordona, susţine armata într-un comunicat.

Reţeaua este 'într-o fază iniţială de stabilire şi de recrutare' şi 'nu este încă operaţională', adaugă armata israeliană.

Dar 'avem un mesaj clar: nu vom permite Hezbollah să instituie în Golan o structură teroristă capabilă să lovească civili israelieni', a avertizat un purtător de cuvânt al armatei israeliene, locotenent-colonel, Jonathan Conricus, într-o postare pe Twitter.

'Noi considerăm regimul sirian responsabil de tot ceea ce se întâmplă în Siria şi care vizează Israelul', a avertizat el.

Potrivit armatei israeliene, reţeaua - care pentru moment se familiarizează cu terenul şi se consacră colectării de informaţii - se constituie cu concursul armatei siriene şi al locuitorilor din Golanul sirian.

Ali Musa Daqduq a fost capturat în 2007 în Irak de către armata SUA care îl suspecta de implicare într-un atac soldat cu moartea a cinci soldaţi americani în acelaşi an. El a fost predat la sfârşitul anului 2011 autorităţilor de la Bagdad, apoi pus în libertate în 2012 de către justiţia irakiană din lipsă de probe.

Israelul a cucerit o mare parte din Platoul Golan sirian în cursul Războiului de Şase Zile în 1967, pe care apoi a anexat-o, o decizie ce nu a fost niciodată recunoscută de către comunitatea internaţională.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel