ISIS tatonează și în India. Organizația recrutează traducători în dialectele locale pentru a-și răspândi propaganda

Nicolae Iordan |
Data publicării:
Gruparea Stat Islamic
Gruparea Stat Islamic

Agenția Națională de Informații din India a avertizat că ISIS încearcă să-și răspândească ideile extremiste și să recruteze tineri care sunt capabili să traducă materiale de propagandă pentru organizație în unele dintre limbile locale răspândite în țară.

Un înalt oficial de informații a declarat că organizațiile extremiste, în fruntea acestora ISIS, își răspândesc ideile și atrag de câțiva ani tineri din India pentru a le publica materiale de propagandă în limbile și dialectele lor locale.

Oficialul a subliniat că o încercare de publicare a acestor materiale a fost monitorizată încă din 2017, subliniind că ISIS a început să recruteze tot mai mult tineri care sunt capabili să traducă materialele sale în limbile locale, după ce traducerile s-au limitat la hindi sau engleză.

"Monitorizăm aceste aspecte de la apariția grupărilor teroriste globale, inclusiv ISIS, care au crescut ritmul încercăriilor de a răspândi extremismul și de a recruta indivizi prin răspândirea ideilor lor teroriste pe platformele de socializare în limbile locale".

Oficialul a subliniat că ISIS încearcă să atragă traducători în limbile și dialectele locale publicând câteva idei și întrebări prin intermediul rețelelor sociale precum Twitter, Facebook și Instagram pentru a vedea reacția adepților săi în aceste limbi, subliniind: "Dacă găsesc un răspuns sau simpatie din partea adepților, apoi ei comunică rapid prin mesaje private pentru a vedea dorința lor de a coopera în traducere."

Întrebat de ce grupările teroriste nu au beneficiat de serviciul Google Translate în loc să caute traducători, oficialul a răspuns: "Acest serviciu suferă de erori evidente și clare atunci când este utilizat în traducerea materialelor dintr-o limbă străină într-una dintre limbile locale din India, iar echipele de propagandă din ISIS nu doresc acest lucru. De asemenea, traducerea literală pierde mult din sensul și semnificația care trebuie transmise".

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel