Iron Dome-ul naval, folosit pentru prima dată de Israel. Sistemul de apărare aeriană C-Dome a doborât o dronă care amenința portul Eilat

Israelul a folosit pentru prima dată un sistem naval de apărare antirachetă și antiaeriană pentru a doborî o dronă care se apropia de la Marea Roșie și care a declanșat sirene în orașul-port Eilat, au anunțat astăzi armata israeliană.

Israelienii au folosit pentru prima dată de pe mare sistemul Iron Dome, integrat pe navele Marinei israeliene.

Eilat este o țintă frecventă a atacurilor rebelilor Houthi din Yemen, susținuți de Iran, care spun că efectuează atacurile pentru a sprijini Hamas, organizația islamistă palestiniană care guvernează Gaza și este susținută și de Teheran.

 

Noul sistem C-Dome

Imediat după izbucnirea războiului din Gaza, Israelul a desfășurat în Marea Roșie corvete purtătoare de rachete, a spus armata.

Potrivit The Times of Israel, corvetele israeliene din clasa Sa'ar 6, care sunt utilizate în mod obișnuit pentru protecția platformelor petroliere din Marea Mediterană, sunt echipate cu sisteme Iron Dome avansate, cunoscute ca ”C-Dome”.

Marți seară, una dintre aceste nave din clasa Sa'ar, posibil corveta INS Magen, a doborât o dronă utilizând noul sistem C-Dome. Două rachete au fost lansate de la bordul corvetei și au interceptat drona.

„Peste noapte, o corvetă cu rachete din clasa Sa'ar, aparținând Forțelor de Apărare Israelului, a interceptat cu succes un vehicul aerian fără pilot care se apropia dinspre est și zbura pentru prima dată în zona Golfului Aqaba”, a anunțat armata.

C-Dome, conform companiei israeliene de apărare Rafael, folosește aceleași rachete interceptoare ca și mai faimosul Iron Dome, sistemul israelian de apărare aeriană pe uscat, care servește la apărarea împotriva dronelor și rachetelor cu rază scurtă de acțiune.

Spre deosebire de Iron Dome, care are propriul radar dedicat, C-Dome este integrat cu radarul navei pentru a detecta țintele care sosesc.

Sistemul completează apărarea antiaeriană stratificată a Israelului, care, printre altele, utilizează rachete Arrow-3, concepute pentru a intercepta rachete balistice, care zboară în afara atmosferei Pământului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel