Irlanda cumpără două avioane de patrulare maritimă

Eduard Pascu |
Data publicării:

Irlanda a comandat două aeronave de transport Airbus Defense and Space (DS) C295 care vor fi configurate pentru operațiuni de patrulare maritimă, transmite Jane.

Achiziția a fost anunțată de comandatul Irish Air Corps, generalul Rory O'Connor. Aceste avioane CN295 mai mari și mai capabile le vor înlocui pe cele două CN235MP Persuader care sunt în dotarea forțelor din decembrie 1994.

Noile C295 vor fi echipate cu Sistemul Tactic Integrat (Airbus Integrated Tactical System) și o suită de senzori de misiune specifici pentru Irlanda.

Deși nu au fost date detalii cu privire la misiunea specifică și alocarea unității C295, actualele CN235MP sunt utilizate în principal pentru supraveghere, dar pot efectua și activități de transport, căutare și salvare (SAR), ambulanță aeriană și lansare de parașutiști. Aeronavele sunt nearmate și sunt operate de Escadrila 101 cu sediul la Aerodromul Casement, în apropiere de Dublin.

Vezi și: Royal Australian Air Force a primit încă o aeronava antisubmarin Boeing P-8A Poseidon

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel