IRIS-T și NASAMS au doborât toate țintele la ultimul atac al Federației Ruse, dar sistemele sovietice încă rămân coloana vertebrală a apărării aeriene

NASAMS - sistem de apărare aeriană, dezvoltat și fabricat în comun ca parte a unui parteneriat între compania americană Raytheon și compania norvegiană Kongsberg Defence
NASAMS - sistem de apărare aeriană, dezvoltat și fabricat în comun ca parte a unui parteneriat între compania americană Raytheon și compania norvegiană Kongsberg Defence

În timpul atacului masiv cu rachete al Federației Ruse de luni, 5 decembrie, sistemele de apărare aeriană IRIS-T și NASAMS au funcționat eficient, spun reprezentanți armatei ucrainene.

Purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene, Yuri Ignat, a declarat că 100% dintre țintele rusești au fost doborâte de cele două sisteme antiaeriene trimise de oocidentali. Acesta este rezultatul. Prin urmare, nu există altă cale, este necesar să treceți la acest tip de arme. Este eficient, modern și va răspunde cerințelor și amenințărilor”, a spus el.

În același timp, el a adăugat că coloana vertebrală a sistemului de apărare aeriană ucraineană rămân sistemele de fabricație sovietică.

Luni, 5 decembrie, Rusia a lansat un nou atac cu rachete asupra Ucrainei .

Potrivit Statului Major General, Rusia a lansat, peste teritoriul Ucrainei, 70 de rachete Kh-101, Kh-555, Kh-22, Kh-59, Kh-31P și Kalibr. Din acest număr, peste 60 de rachete au fost distruse de unitățile de apărare aeriană ale Forțelor de Apărare ale Ucrainei.

 

Germania nu va transfera Patriot în Ucraina, sistemul de apărare aeriană va fi amplasat în Polonia

 

Șeful Ministerului Polonez al Apărării, Mariusz Blaszczak, a declarat că Germania nu va transfera sistemul de apărare antiaeriană Patriot în Ucraina. Aceste sisteme vor fi amplasate pe teritoriul polonez.

„După o conversație cu șeful Ministerului German al Apărării, am decis cu dezamăgire să retrag sprijinul pentru Ucraina”, a scris el pe Twitter.

El a menționat că desfășurarea Patriotului în vestul Ucrainei ar garanta siguranța polonezilor și ucrainenilor.

„Prin urmare, începem lucrările pentru amplasarea sistemelor de apărare aeriană în Polonia și conectarea acestora la sistemul nostru”, a adăugat el.

Germania a oferit Poloniei sistemele Patriot după ce o rachetă a căzut la Przewodów, lângă granița cu Ucraina, pe 15 noiembrie, în timpul unui atac aerian masiv al Rusiei asupra infrastructurii civile ucrainene.

Ministrul polonez al Apărării, Mariusz Blaszczak, a cerut Germaniei să trimită sisteme Patriot în Ucraina .

Ministrul german al Apărării, Kristina Lambrecht, a declarat că Patriot are scopul de a proteja spațiul aerian NATO, astfel încât transferul lor în Ucraina necesită acordul țărilor aliate .

Secretarul general al Alianței, Jens Stoltenberg, a spus că această problemă ar trebui să fie decisă de state, nu de Alianță. Ulterior, el a adăugat că există o discuție despre transferul Patriot în Ucraina.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel