Sistemele germane IRIS-T trimise în Ucraina vor beneficia de mai multe radare TRML-4D de ultimă generație

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
TRML-4D
TRML-4D

Compania germană din industria de apărare Hensoldt a primit o nouă comandă pentru radare de ultimă generație TRML-4D pentru a consolida apărarea antiaeriană a Ucrainei.

Reprezentanții companiei au explicat, într-un comunicat dat publicității săptămâna trecută, că această livrare a două noi radare face parte dintr-o comandă evaluată la mai multe milioane de euro, fără a oferi alte informații.

Livrarea este preconizată a avea loc în următoarele trei luni, deci se va realiza și într-o manieră accelerată, la fel ca și pentru celelalte 4 sisteme radar TRML-4D comandate la începutul acestui an, ca parte a sistemului de apărare antiaeriană IRIS-T SLM, trimis de Germania în Ucraina.

Comanda pentru cele șase radare „se datorează în mare măsură rezultatelor operaționale excelente raportate în urma desfășurării în țară, care întăresc și mai mult capacitatea de apărare a Ucrainei”, a explicat CEO-ul Hensoldt , Thomar Müller . „Radarele din Ucraina protejează civilii și ne mândrim că putem livra echipamente atât de necesare într-un timp scurt.”

Germania s-a angajat în urmă cu câteva luni să furnizeze sisteme IRIS-T SLM, sistemul antiaerian cel mai modern al Germaniei, capabil să intercepteze amenințările la distanțe de 40 de kilometri și până la 20 de kilometri altitudine.

 

Tehnologie germană

Foto: TRML-4D

Dezvoltatorul radarului  TRML-4D, detaliază că acesta utilizează cea mai recentă tehnologie radar cu tehnologie activă de scanare electronică AESA, în care componenta digitalizată joacă un rol extrem de important.

TRML-4D este un radar multifuncțional mobil cu rază medie de acțiune, în bandă C, care utilizează o antenă activă (APAR) cu scanare electronică bazată pe module transceiver cu nitrură de galiu (GaN). Este principalul mijloc de detectare a sistemului de apărare antiaeriană IRIS-T SLM.

TRML-4D este un sistem capabil să detecteze, să urmărească și să clasifice diverse tipuri de ținte aeriene, cu precădere rachete de croazieră și aeronave care zboară la joasă altitudine, precum și elicoptere. Este o soluție care „garantează detectarea și monitorizarea rapidă a aproximativ 1.500 de ținte aflate pe o rază de până la 250 de kilometri”.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel