Iranul vrea să plătească Ucrainei despăgubiri pentru avionul doborât, în ianuarie, cu o rachetă

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministrul adjunct de Externe al Iranului, Mohsen Baharvand și ambasadorul Ucrainei la Teheran au discutat despre diverse probleme legate de doborârea avionului de pasageri ucrainean din 8 ianuarie în apropiere de Teheran.

În cadrul discuțiilor, ministrul adjunct de externe iranian a subliniat că este pregătit să poarte discuții cu oficialii ucraineni, în orice moment și în orice loc stabilit de ucraineni, în cel mai scurt timp posibil, pentru a rezolva imediat problemele legate de cutiile negre ale avionului, plata despăgubirilor pentru familiile victimelor și alte probleme legate de tragicul incident, transmite agenția Tasnim.

La rândul său, ambasadorul Ucrainei, Serghei Burdyliak, a salutat propunerea diplomatului iranian, afirmând că va transmite imediat mesajul către autoritățile ucrainene și, ulterior, va informa partea iraniană despre rezultate, potrivit site-ului oficial al Ministerului de Externe.

Boeing-ul companiei UIA, care efectua o cursă de la Teheran la Kiev, s-a prăbușit la scurt timp după decolarea de la Teheran, pe 8 ianuarie. Toate cele 176 de persoane care se aflau la bord și-au pierdut viața, majoritatea cetățeni iranieni și canadieni.

Iranul a declarat că avionul a fost lovit de o rachetă antiaeriană din cauza unei erori umane.

Citește și: Iranul a știut din prima clipă că a doborât avionul ucrainean. Ucraina a publicat înregistrările turnului de control

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel