Iranul vrea să construiască o navă distrugător

Eduard Pascu / 07 apr 2020 / 12:47
Fregata din clasa Mawj
Fregata din clasa Mawj

Iranul intenționează să construiască un distrugător cu un deplasament de 6.000 de tone, potrivit unei declarații a șefului Serviciului Logistic al Marinei din cadrul Ministerului Apărării din Iran, amiralul Amir Rastegari, transmite Janes.

Amiralul Rastegari a spus că „distrugătorul greu" se va numi Negin, spunând că designul său a fost finalizat iar construcția sa va începe în anul persan 1399, care a început pe 20 martie. El a spus că dimensiunea sa îi va permite să efectueze patrule de lungă durată de până la două luni, conferind Marinei Republicii Islamice Iran (IRIN) o capacitate strategică.

Cele mai mari nave de război pe care Iranul le construiește în prezent sunt fregatele Mawj (denumite distrugătoare de către IRIN), care este o dezvoltare locală a fregatelor ușoare din clasa Alvand, care au fost livrate în anii 1970 și care au un deplasament de aproximativ 1.400 de tone. 

Amiralul a mai spus că următoarea navă care va intra în dotarea IRIN, în 2021, va fi din clasa Dena. El a spus că nava va avea un sistem de lansare a rachetelor pe verticală, un radar cu scanare în etape, un sistemul modern de propulsie, precum și un nou sistem de comunicații.

El a adăugat că sistemul de arme de tip Kamand montat pentru prima dată pe nava Sahand în decembrie 2018 a intrat în dotare pentru întreaga flotă. Kamand nu a fost prezentat oficial până acum, dar se bănuiește că este derivat din modelul rusesc AK-630 rusă. AK-630 este un sistem de armă navală complet automat, bazat pe un tun rotativ cu șase țevi de 30 mm. „630" înseamnă 6 țevi iar „30" este calibrul. Este montat într-o turelă automată închisă și direcționat și acționat prin radarul MR-123.

Amiralul Amir Rastegari a declarat că IRIN a solicitat o altă fregată Mawj, dar nu a fost aprobată până acum. 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy