Iranul vrea să construiască o navă distrugător

Eduard Pascu |
Data publicării:
Fregata din clasa Mawj
Fregata din clasa Mawj

Iranul intenționează să construiască un distrugător cu un deplasament de 6.000 de tone, potrivit unei declarații a șefului Serviciului Logistic al Marinei din cadrul Ministerului Apărării din Iran, amiralul Amir Rastegari, transmite Janes.

Amiralul Rastegari a spus că „distrugătorul greu" se va numi Negin, spunând că designul său a fost finalizat iar construcția sa va începe în anul persan 1399, care a început pe 20 martie. El a spus că dimensiunea sa îi va permite să efectueze patrule de lungă durată de până la două luni, conferind Marinei Republicii Islamice Iran (IRIN) o capacitate strategică.

Cele mai mari nave de război pe care Iranul le construiește în prezent sunt fregatele Mawj (denumite distrugătoare de către IRIN), care este o dezvoltare locală a fregatelor ușoare din clasa Alvand, care au fost livrate în anii 1970 și care au un deplasament de aproximativ 1.400 de tone. 

Amiralul a mai spus că următoarea navă care va intra în dotarea IRIN, în 2021, va fi din clasa Dena. El a spus că nava va avea un sistem de lansare a rachetelor pe verticală, un radar cu scanare în etape, un sistemul modern de propulsie, precum și un nou sistem de comunicații.

El a adăugat că sistemul de arme de tip Kamand montat pentru prima dată pe nava Sahand în decembrie 2018 a intrat în dotare pentru întreaga flotă. Kamand nu a fost prezentat oficial până acum, dar se bănuiește că este derivat din modelul rusesc AK-630 rusă. AK-630 este un sistem de armă navală complet automat, bazat pe un tun rotativ cu șase țevi de 30 mm. „630" înseamnă 6 țevi iar „30" este calibrul. Este montat într-o turelă automată închisă și direcționat și acționat prin radarul MR-123.

Amiralul Amir Rastegari a declarat că IRIN a solicitat o altă fregată Mawj, dar nu a fost aprobată până acum. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel