Iranul va menține prezența militară în Siria

Cristian Soare / 08 iul 2018 / 15:30
 Hossein Amir Abdollahian
Hossein Amir Abdollahian

Iranul își va menține prezența militară în Siria după înfrângerea organizației teroriste Daesh, potrivit unui oficial iranian.

" Israelul încearcă să domine Siria după (căderea) grupării teroriste Daesh, dar forțele de rezistență și consilierii militari ai Republicii Islamice Iran își vor continua prezența în Siria pentru a contracara terorismul", declaraţia îi aparţine președintelui parlamentului iranian pentru afacerile internaționale, Hossein Amir Abdollahian. Declaraţia a fost facută în cadrul unei întâlniri la Teheran cu ambasadorul palestinian Salah al-Zawawi.

"Sirienii nu vor permite ca țăra lor să devină din nou un refugiu sigur pentru teroriștii", a adăugat Hossein Amir Abdollahian, potrivit agentiei de stiri Anadolu.

În ultimele luni, Israelul a efectuat mai multe atacuri aeriene asupra unor baze militare iraniene din Siria

Oficialii israelieni au declarat în repetate rânduri că nu vor permite Iranului să mențină o prezență militară stabilă pe termen lung în Siria.

Iranul a oferit Siriei asistență militară la solicitarea guvernului de la Damasc, permițând armatei lui Bashar al-Assad să-și sporească numărul de victorii pe diverse fronturi în lupta cu Daesh şi grupăriile de opoziţie anti Assad.

Iranul și Hezbollah sunt aliați puternici ai regimului Bashar al-Assad din Siria, ale cărui forțe au luptat împotriva grupurilor de opoziție.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy