Iranul va menține prezența militară în Siria

Cristian Soare |
Data publicării:
 Hossein Amir Abdollahian
Hossein Amir Abdollahian

Iranul își va menține prezența militară în Siria după înfrângerea organizației teroriste Daesh, potrivit unui oficial iranian.

" Israelul încearcă să domine Siria după (căderea) grupării teroriste Daesh, dar forțele de rezistență și consilierii militari ai Republicii Islamice Iran își vor continua prezența în Siria pentru a contracara terorismul", declaraţia îi aparţine președintelui parlamentului iranian pentru afacerile internaționale, Hossein Amir Abdollahian. Declaraţia a fost facută în cadrul unei întâlniri la Teheran cu ambasadorul palestinian Salah al-Zawawi.

"Sirienii nu vor permite ca țăra lor să devină din nou un refugiu sigur pentru teroriștii", a adăugat Hossein Amir Abdollahian, potrivit agentiei de stiri Anadolu.

În ultimele luni, Israelul a efectuat mai multe atacuri aeriene asupra unor baze militare iraniene din Siria

Oficialii israelieni au declarat în repetate rânduri că nu vor permite Iranului să mențină o prezență militară stabilă pe termen lung în Siria.

Iranul a oferit Siriei asistență militară la solicitarea guvernului de la Damasc, permițând armatei lui Bashar al-Assad să-și sporească numărul de victorii pe diverse fronturi în lupta cu Daesh şi grupăriile de opoziţie anti Assad.

Iranul și Hezbollah sunt aliați puternici ai regimului Bashar al-Assad din Siria, ale cărui forțe au luptat împotriva grupurilor de opoziție.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel