Iranul susține că a atins capacitatea de a produce uraniu îmbogățit la nivelul de 90%

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Iranul este capabil să producă uraniu îmbogăţit la nivelul de 90%, a declarat miercuri preşedintele iranian Hassan Rouhani, citat de agenţia oficială de presă IRNA preluată de Xinhua, potrivit Agerpres.

În demersurile sale vizând utilizarea paşnică a tehnologiei nucleare, Organizaţia pentru Energie Atomică a Iranului a demonstrat că este capabilă să producă uraniu îmbogăţit la niveluri superioare de puritate, a subliniat Rouhani la o reuniune a cabinetului.

"Dacă într-o zi va fi nevoie de (uraniu îmbogăţit) 90% pentru un reactor, nu avem nicio problemă în a face acest lucru într-un mod paşnic", a spus preşedintele la final de mandat.

Nici măcar presiunile din partea fostului preşedinte al SUA Donald Trump nu au putut opri progresul programului nuclear paşnic al Iranului, a mai adăugat acesta.

După o pană survenită în aprilie la instalaţia nucleară de la Natanz, Iranul a acuzat Israelul că sabotează această facilitate şi a anunţat că a început să producă uraniu îmbogăţit la 60%, aminteşte Xinhua. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel