Iranul spune că Trump a făcut o 'greșeală stupidă' și va 'răspunde zdrobitor' embargoului privind armele

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Preşedintele iranian Hassan Rouhani a declarat miercuri că preşedintele american Donald Trump a făcut o "greşeală stupidă" atunci când a retras SUA din acordul nuclear dintre Teheran şi marile puteri şi a cerut Washingtonului să ridice sancţiunile, potrivit Agerpres, care citează Reuters.

Trump a retras SUA din acord în 2018, susţinând că acesta nu merge suficient de departe pentru a limita programul de rachete al Teheranului şi influenţa iraniană în regiune.

Liderul iranian condiționează revenirea în acord de ridicarea sancțiunilor SUA.

"Trump a făcut o greşeală stupidă ieşind din acordul nuclear", a afirmat Rouhani.

Rouhani a mai precizat că dacă SUA vor să revină la acord vor trebui să renunțe la sancțiuni. Mai mult, dacă embargoul privind armele nu va fi ridicat, Teheranul va oferi „un răspuns zdrobitor”.

"Dacă America vrea să revină la acord, ar trebui să ridice toate sancţiunile asupra Teheranului şi să ofere compensaţii pentru reintroducerea sancţiunilor. Iranul va oferi un răspuns zdrobitor dacă embargoul privind armele impus Teheranului va fi extins", a adăugat Rouhani.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel