Iranul și-a prezentat racheta hipersonică ”unică în lume”. Racheta Fattah ar ajunge în Israel în 4 minute

Racheta hipersonică Fattah, captură video
Racheta hipersonică Fattah, captură video

Iranul spune că a dezvoltat racheta hipersonică Fattah, capabilă să zboare cu o viteză de 15 ori mai mare decât sunetul.

Comandantul Forțelor Aeriene și Spațiale IRGC, generalul de brigadă Amir-Ali Hajizadeh, în cadrul prezentării, la Teheran, a rachetei hipersonice „Fattah” („Cuceritorul”), a declarat că Iranul este acum una dintre cele patru țări care au tehnologia pentru a produce rachete hipersonice.

„Racheta care a fost prezentată astăzi este unică în lume... Odată cu această descoperire, Iranul a devenit una dintre cele patru țări care posedă această tehnologie”, a spus el, citat de TheGuardian.

Această declarație a fost făcută pe fondul unui nivel ridicat de tensiune în relațiile cu Statele Unite în ceea ce privește programul nuclear al Teheranului.

Televiziunea de stat din Iran a declarat că racheta Fattah are o rază de acțiune de până la 870 de mile (1.400 km) și atinge viteze de Mach 13-15. Teheranul mai susține că racheta ar putea trece prin orice sistem de apărare antirachetă, deși nu au fost furnizate dovezi care să susțină această afirmație.

Fattah folosește combustibil solid, permițându-i să atingă viteze mari și „să efectueze diverse manevre în interiorul și în afara atmosferei terestre”, potrivit Agenției de știri iraniene Fars.

Transmisiunea televizată a arătat ceea ce părea a fi un model de rachetă pe care Gărzile Revoluționare i-au prezentat-o ​​președintelui Ebrahim Raisi. 

Corpul Gărzii Revoluționare Islamice are deja un arsenal bogat de rachete balistice, lunile trecute apărând informații că Teheranul ar putea începe să furnizeze Rusiei unele modele de astfel de arme.

 

Iranul susține că racheta ar putea lovi Israelul în 400 de secunde

 

În noiembrie, Hajizadeh susținea că Iranul a dezvoltat o nouă rachetă hipersonică care ar putea ajunge în Israel în 400 de secunde.

La acea vreme, ziarul iranian Sobh-e-Sadegh a publicat pe prima pagină o amenințare în ebraică, în care scria „400 de secunde: generalul Amir Ali Hajizadeh, comandantul Forței Aerospațiale a Corpului Gărzii Revoluționare Islamice, a declarat că Iranul a obținut tehnologie pentru rachete hipersonice”.

Hajizadeh spunea atunci că Iranul a reușit să dezvolte o rachetă balistică hipersonică avansată care poate ajunge în spațiu și poate viza sistemele de apărare antirachetă. „Acest sistem are o viteză foarte mare și are capacitatea de a manevra în și în afara atmosferei”, a spus el la acea vreme. 

Până acum,

SUA, Rusia, China și Coreea de Nord au testat cu succes rachete hipersonice, deși detaliile exacte despre astfel de arme sunt încă puține.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel