Iranul sprijină protestele din SUA. Rouhani îl acuză pe Trump că 'se folosește de Biblie în timp ce ordonă crime'

Tudor Curtifan / 04 iun 2020 / 15:19

Președintele iranian Hassan Rouhani a declarat că Teheranul condamnă „crimele Casei Albe” în contextul protestelor care au loc în Statele Unite.

Rouhani, citat de agenția iraniană Tasnim, a afirmat că Iranul sprijină protestatarii, afirmând că Administrația Trump a „ordonat crimele” din Statele Unite.

"Suntem alături de poporul american, de cei care protestează pe străzi și condamnăm Casa Albă pentru ordonarea acestor crime", a precizat Rouhani.

Președintele iranian a taxat și ieşirea controversată a preşedintelui Donald Trump, cu o Biblie în mână, în faţa unei biserici din apropierea Casei Albe după dispersarea violentă a protestatarilor.

„Este păcat că președintele Statelor Unite se folosește de Biblie și ordonă crime și împotriva cetățenilor americani”, a afirmat Rouhani.

Decizia lui Donald Trump de a se duce pe jos luni în faţa bisericii Sf.Ioan, clădire emblematică situată în apropierea Casei Albe, care fusese avariată în ajun de manifestanţi, a făcut obiectul unor critice puternice, amintește Agerpres.

Casa Albă a anunțat că prin acest gest președintele Donald Trump a evocat personalitatea fostului premier britanic Winston Churchill.

"Preşedintele a dorit să transmită un mesaj puternic", a explicat purtătoarea sa de cuvânt Kayleigh McEnany, asigurând că Donald Trump a mers pe urmele unor mari personalităţi precum fostul prim-ministru britanic Winston Churchill.

Trump a procedat "la fel ca Churchill, care a mers să constate pagubele provocate de bombe (la Londra în timpul celui de-al Doilea Război Mondial), acesta a fost atunci un puternic mesaj de leadership adresat poporului britanic", a adăugat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy