Iranul sprijină protestele din SUA. Rouhani îl acuză pe Trump că 'se folosește de Biblie în timp ce ordonă crime'

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

Președintele iranian Hassan Rouhani a declarat că Teheranul condamnă „crimele Casei Albe” în contextul protestelor care au loc în Statele Unite.

Rouhani, citat de agenția iraniană Tasnim, a afirmat că Iranul sprijină protestatarii, afirmând că Administrația Trump a „ordonat crimele” din Statele Unite.

"Suntem alături de poporul american, de cei care protestează pe străzi și condamnăm Casa Albă pentru ordonarea acestor crime", a precizat Rouhani.

Președintele iranian a taxat și ieşirea controversată a preşedintelui Donald Trump, cu o Biblie în mână, în faţa unei biserici din apropierea Casei Albe după dispersarea violentă a protestatarilor.

„Este păcat că președintele Statelor Unite se folosește de Biblie și ordonă crime și împotriva cetățenilor americani”, a afirmat Rouhani.

Decizia lui Donald Trump de a se duce pe jos luni în faţa bisericii Sf.Ioan, clădire emblematică situată în apropierea Casei Albe, care fusese avariată în ajun de manifestanţi, a făcut obiectul unor critice puternice, amintește Agerpres.

Casa Albă a anunțat că prin acest gest președintele Donald Trump a evocat personalitatea fostului premier britanic Winston Churchill.

"Preşedintele a dorit să transmită un mesaj puternic", a explicat purtătoarea sa de cuvânt Kayleigh McEnany, asigurând că Donald Trump a mers pe urmele unor mari personalităţi precum fostul prim-ministru britanic Winston Churchill.

Trump a procedat "la fel ca Churchill, care a mers să constate pagubele provocate de bombe (la Londra în timpul celui de-al Doilea Război Mondial), acesta a fost atunci un puternic mesaj de leadership adresat poporului britanic", a adăugat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel