Iranul, sistem de apărare antiaeriană. Detectază avioane de la 150 de km

Ana Ionescu / 09 iun 2019 / 14:57

Iranul a prezentat duminică un sistem de apărare antiaeriană capabil să lovească simultan şase ţinte, a relatat televiziunea de stat preluată de Xinhua.

Sistemul, denumit Khordad 15, poate detecta avioane de luptă şi drone militare ostile de la o distanţă de 150 km, a afirmat ministrul iranian al apărării, Amir Hatami, la ceremonia de inaugurare.

Noul sistem este capabil de asemenea să urmărească ţintele pe o distanţă de 120 km, a adăugat ministrul. Iranul lucrează în prezent la sisteme menite să contracareze rachete şi alte ameninţări aeriene, a mai declarat Hatami.

Oficialul iranian a făcut aceste remarci în contextul în care relaţiile deja încordate dintre Washington şi Teheran s-au tensionat şi mai mult în ultima lună. Iranul a suspendat o parte din angajamentele asumate prin acordul nuclear din 2015, la un an după retragerea SUA din acest pact, în timp ce administraţia preşedintelui american Donald Trump a întărit sancţiunile economice la adresa Iranului. Tot în luna mai, Pentagonul a trimis în regiune un portavion, o navă de război, bombardiere B-52 şi o baterie de rachete Patriot

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy