Iranul se grăbește să umple "vidul rusesc" din Siria

Nicolae Iordan |
Data publicării:
Sursă foto: Middle-East-Online.com
Sursă foto: Middle-East-Online.com

Miliții iraniene au fost redislocate într-o locație strategică din centrul Siriei după retragerea facțiunilor aliate Rusiei, creând impresia că Teheranul "umple golul" ca urmare a preocupărilor Moscovei pentru războiul ucrainean.

Responsabili ai opoziției siriene au declarat că "întăriri militare uriașe din partea Gărzii Revoluționare iraniene, constând din aproximativ 40 de vehicule militare, peste 17 camionete echipate cu mitraliere și alte vehicule care transportau membri ai Hezbollah-ului libanez, însoțite de militari și tehnică de luptă apartinând Diviziei a IV-a a armatei siriene, au sosit în ultimele două zile la depozitele militare Mahin, din estul Homsului, în urma retragerii complete a forțelor ruse, constituite din membri ai grupului Wagner și 200 de luptători ai Corpului 5, însoțite de 23 de vehicule militare și mai multe mașini încărcate cu muniție, materiale logistice și echipamente de comunicații.

Sursele au precizat că trupele în retragere s-au îndreptat către Aeroportul Militar Palmyra, la est de Homs, menționând că 5 elicoptere au escortat forțele ruse în timpul retragerii acestora de la depozitele Mahin.

"Odată cu această operațiune, depozitele strategice de la Mahin au trecut sub controlul complet al milițiilor iraniene, Diviziei a IV-a și Hezbollah-ului libanez".

Ministrul israelian al Apărării Benny Gantz a declarat, luni, că țara sa poate "continua să lovească ținte iraniene" în Siria, posibilitatea obiecțiilor Rusiei față de ceea ce întreprinde Israelul în Siria fiind mai redusă datorită acuzelor aduse Moscovei de ucidere a civililor ucraineni în Bucha, la 10 km N-V de Kiev.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel