Iranul respinge noi negocieri privind tratatul acordului nuclear

Eduard Pascu / 03 noi 2020 / 11:06
 ministrului iranian de externe Mohammad Javad Zarif
ministrului iranian de externe Mohammad Javad Zarif

Ministrul iranian de externe Mohammad Javad Zarif a respins categoric ideea oricăror noi negocieri cu privire la condițiile acordului nuclear din 2015 cu viitorul președinte american.

„În niciun caz” Teheranul nu ar lua în considerare renegocierea termenilor Planul comun de acțiune cuprinzător (JCPOA), a spus Zarif într-un interviu acordat CBS News, transmite Tasnim.

În timp ce tabăra lui Joe Biden a anunțat că, dacă va câștiga, administrația sa va încerca să renegocieze JCPOA, ministrul iranian de externe a subliniat că Teheranul nu acceptă o renegociere. "Dacă am fi vrut să facem asta (renegociere), am fi făcut-o cu președintele Trump acum patru ani", a spus Zarif pentru CBS News. "Declarațiile din tabăra Biden au fost mai promițătoare, dar va trebui să așteptăm și să vedem", a mai remarcat el.

Zarif a subliniat însă că nu contează ceea ce spune noua administrație americană în timpul campaniei, ci ceea ce face în funcție. 

"Putem găsi o modalitate de a ne reîncerca, evident. Dar reîncadrarea nu înseamnă renegociere... Înseamnă că SUA revine la masa negocierilor", a subliniat el.

Citește și: Iranul acuză Europa că a sacrificat acordul nuclear de dragul intereselor sale economice

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy