Iranul promite că SUA vor cunoaște „gustul amar al înfrângerii” în războiul comercial

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Teheranul a promis miercuri că SUA vor cunoaşte "gustul amar al înfrângerii" în războiul economic pe care îl duc împotriva naţiunii iraniene, într-un moment în care relaţiile dintre cele două ţări trec printr-o nouă escaladare a tensiunilor.

"A început o perioadă de dificultăţi şi probleme create de războiul economic al Americii împotriva Iranului", a declarat preşedintele iranian Hassan Rouhani, potrivit site-ului oficial al guvernului. "Acţiunile SUA sunt crime împotriva umanităţii, care complică viaţa populaţiei şi accesul ei la hrană şi medicamente. Acest război nu este dus împotriva guvernului Republicii Islamice Iran, ci împotriva naţiunii iraniene", a subliniat preşedintele Rouhani.

Washingtonul, care duce o campanie de "presiune maximă" împotriva Iranului, a înăsprit şi mai mult sancţiunile sale economice şi şi-a întărit prezenţa militară în Orientul Mijlociu (OM), în faţa presupuselor ameninţări cu atacuri prezentate drept "iminente" împotriva intereselor sale în regiune şi atribuite Teheranului.

 

„Cea mai fatidică perioadă a istoriei” pentru Iran



"Această perioadă a istoriei este cea mai fatidică pentru Revoluţia Islamică, pentru că duşmanul a pus în joc toate capacităţile sale împotriva noastră", a estimat generalul de divizie Hossein Salami, şeful Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică a Iranului. "Cu ajutorul lui Allah, ei vor eşua", a adăugat ofiţerul.

Relaţiile deja tensionate între Washington şi Teheran s-au deteriorat şi mai mult în ultima săptămână. La un an după retragerea unilaterală a SUA din acordul internaţional asupra programului nuclear iranian din 2015, Teheranul a anunţat la 8 mai că îşi suspendă unele dintre angajamentele pe care şi le-a asumat în cadrul acestui acord. În aceaşi zi Washingtonul şi-a înăsprit sancţiunile împotriva economiei iraniene, iar Pentagonul a anunţat apoi desfăşurarea în Orientul Mijlociu a unei nave de război şi a unei baterii de rachete Patriot, alături de un port-avion.

În faţa acestei escaladări, care îi îngrijorează atât pe europeni, cât şi pe ruşi, susţinători ai menţinerii acordului asupra programului nuclear iranian, Ghidul Suprem al Iranului, Ali Khamenei, a afirmat marţi că "nu va fi un război" cu SUA. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel